Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Вчені з Кореї в ході дослідження з'ясували, що червоний женьшень, який використовується у традиційній медицині, здатний допомогти у боротьбі з онкологічним захворюванням. Цей продукт може мати інгібуючий вплив на злоякісні клітини.
червоний женьшень (фото з відкритих джерел)
Відомо, що червоний женьшень покращує кровообіг, сприятливо діє на роботу серцево-судинної та імунної систем, зміцнює легені, селезінку та шлунок. Екстракт цієї рослини застосовують як ліки у Європі й Америці, а в Китаї та Кореї червоний женьшень щільно увійшов у життя, із нього навіть роблять цукерки, льодяники та мармелад.
Дослідники з'ясували, що у складі рослини є два важливих компоненти: Rk1 і Rg5, які здатні пригнічувати метастазування раку легенів. Експерти розробили новий метод, який підвищує у червоному женьшені концентрацію цих речовин у більш ніж 20 разів. Зробили вони це за допомогою обробки, заснованої на принципі мікрохвильової печі, яка і змінила його склад, збільшивши концентрацію корисних елементів.
Вчені з'ясували, що отриманий таким чином женьшень ефективний у боротьбі з раком легенів, простати, шийки матки, а також захищає від ушкоджень нирок.
Нагадаємо, що лікар Олександр М'ясников назвав продукт, який допомагає запобігти онкологічним захворюванням. Виявилося, що це броколі — один із різновидів капусти, у складі якого багато вітамінів і цінних мікроелементів, зокрема антиоксидантів.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фахівці визначили фрукт, який знижує ризик виникнення раку шлунка. Що це за продукт, дізнайтеся в нашому матеріалі.
Новини