Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
У раціоні харчування обов'язково повинні бути присутніми фрукти, адже в їх складі багато вітамінів і цінних мікроелементів, необхідних організму. Експерти радять особливу увагу звернути на груші. Як виявилося, вони мають дивовижні властивості.
який фрукт знижує ризик виникнення раку / фото: pinterest
Фахівці відзначили, що груші багаті на вітаміни А, С, В, РР, а також фолієву кислоту, пектини, калій, мідь, йод та інші речовини. При регулярному вживанні ці фрукти покращують роботу травної системи, зміцнюють імунітет, а також мають протизапальну дію.
Експерти рекомендують вживати плоди груші разом зі шкіркою, щоб знизити ризик розвитку раку шлунка, тому що в їх шкірці міститься клітковина, флавоноїди та інші антиоксидантні речовини. З їх допомогою організм бореться з вільними радикалами та захищає клітини від ушкоджень і запобігає передчасному процесу старіння.
Ще цей солодкий фрукт допомагає знизити зайву вагу і контролювати в крові рівень цукру, тому підходить людям, які страждають на цукровий діабет. Також груша допомагає в роботі підшлунковій залозі.
Нагадаємо, що на тривалість життя людини впливає правильне харчування і фізична активність. Дослідники рекомендують особливу увагу приділити грейпфруту, тому що цей фрукт містить багато антиоксидантів, які захищають організм від розвитку онкологічних захворювань.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато продуктів через велику кількість пестицидів та гербіцидів у своєму складі є токсичними, тому їх вживання необхідно обмежити. До таких продуктів відносять яблука, персики, картоплю та інші.
Новини