Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо найтоксичніші фрукти і овочі
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найтоксичніші фрукти і овочі

У список потрапили овочі й фрукти, активно вбирають в себе токсичні речовини

16 лютого 2021, 16:00
Поділіться публікацією:

Багато з нас щодня звикли вживати овочі та фрукти, додаючи їх в різні страви або ж з'їдати сирими. Однак варто знати, які з цих продуктів є найбільш токсичними через величезну кількість пестицидів та гербіцидів.

Названо найтоксичніші фрукти і овочі

Небезпечні овочі та фрукти - фото: з відкритих джерел

Щорічно робоча група з охорони навколишнього середовища EWG озвучує список найбільш токсичних овочів і фруктів, закликаючи виробляти продукцію з найменшим вмістом пестицидів. Ми розповімо вам про 9 продуктів рослинного походження, які є найбільш забрудненими.

1. Яблука

Пестициди чіпляються за шкірку яблука і можуть абсорбуватися під нею. Ретельно мийте фрукти та очищайте їх перед їжею.

2. Солодкий перець

Комахи люблять ці солодкі хрусткі овочі, і якщо ви не купуєте екологічно чисті перці, то споживаєте всі види шкідливих пестицидів.

3. Селера

На кожному гроні селери можна знайти велику кількість хімікатів, і, з огляду на те, що селера — це рослина, що поглинає воду,  витягуючи рідину (і токсини) з грунту, можна зрозуміти, що буквально ви їсте отруту.

4. персики

Якщо ви любите персики, вибирайте консервовані, а не свіжі. Ці соковиті фрукти за рівнем токсинів знаходяться прямо за селерою.

5. нектарини

Ці "персикові кузени" також нафаршировані хімічними речовинами, і у них ще більш тонка шкіра, щоб вбирати їх.

6. Шпинат

Комахи настільки люблять ласувати шпинатом, що фермери повинні поливати його хімічними речовинами, щоб уберегти рослину. Вгадайте, що вбирає кожен лист?

7. Груші

Як і яблука, ці плоди постійно обприскують, щоб позбутися кліщів, попелиці, яєць молі та безлічі інших шкідників.

8. Малина і чорниця.

Комахи дуже люблять ці ягоди, а плоди настільки ніжні, що можуть розвалитися прямо на кущі. Природно, вони просякнуті добривами для зростання і стабільності, а також абсолютним коктейлем пестицидів, щоб комахи їх не поїдали.

9. Картопля

По-перше, "очки" картоплі обробляють пестицидами, щоб комахи не з'їли паростки. Потім їх обприскують гербіцидами, щоб поруч з ними не росли інші рослини. В основному картопля піддається впливу хімікатів щотижня протягом усього вегетаційного періоду, в результаті чого хімічні речовини накопичуються в серцевині кожного бульби.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що були названі п'ять продуктів, які дійсно роблять нас дурнішими, а також про те, який горіх виявився ефективним засобом від 10 недуг.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини