Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Потужним засобом для довголіття виявився простий фрукт
commentss НОВИНИ Всі новини

Потужним засобом для довголіття виявився простий фрукт

У складі цього фрукта міститься багато антиоксидантів

22 січня 2021, 09:35 comments5237
Поділіться публікацією:

Дослідники довели, що на тривалість життя людини впливає раціон харчування і фізична активність. Вчені рекомендують збагачувати своє меню різними фруктами, тому що в них багато вітамінів і мінералів, особливу увагу слід приділити грейпфруту.

Потужним засобом для довголіття виявився простий фрукт

Продукти для довголіття / Фото: Getty Images

Фахівці відзначають, що цей фрукт у своєму складі містить багато потужних антиоксидантів, які захищають організм від розвитку онкологічних захворювань і запобігають проблемам з серцево-судинною системою.

Всі знають про те, що цитрусові багаті на вітамін С, який зміцнює захисні сили імунітету, але за словами дієтолога, вони роблять набагато більше для організму, ніж просто борються з інфекціями. Наприклад, лікопін, який входить до складу грейпфрута, уповільнює старіння, нейтралізуючи дію вільних радикалів в організмі.

Також в цьому фрукті міститься спермідін — з'єднання, яке допомагає клітинам рости. Австралійські вчені під час одного з експериментів на лабораторних гризунах, довели, що регулярне вживання цієї речовини збільшує тривалість їх життя, сповільнюючи процеси старіння. Також було встановлено, що спермідін гальмує старіння імунних клітин людини, запускаючи Ааутофагія (процес перероблення кліткою власних складових, — прим. авт.).

Нагадаємо, що одним з кращих засобів для довголіття визнали "золоте молоко" — напій, який складається з трьох інгредієнтів і володіє рядом корисних властивостей.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що свій раціон необхідно регулярно збагачувати цвітною капустою, тому що вона є "ключем" до довголіття. В ній багато цінних речовин та антиоксидантів, які захищають організм від захворювань. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини