Головна Новини Здоров'я онкологія Лікар назвав три «золоті правила» профілактики раку
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвав три «золоті правила» профілактики раку

Лікар-онколог Арсен Расулов назвав три "золоті правила", дотримання яких знизить ризик появи ракових клітин

12 січня 2022, 14:25
Поділіться публікацією:

Здоров'я потрібно берегти завжди, тому що наш організм досить вразливий. Лікар-онколог Арсен Расулов розповів, які "золоті" правила потрібно слідувати, щоб запобігти появі онкології.

Лікар назвав три «золоті правила» профілактики раку

Профілактики раку / Фото: depositphotos

Фахівець зазначив, що насамперед потрібно відмовитися від шкідливих звичок, які "вбивають" здоров'я. Сюди входить куріння, у тому числі пасивне, тому що тютюновий дим і смоли сприяють розвитку пухлини в будь-якому органі. Річ у тому, що компоненти диму здатні впливати на білкову "упаковку" ДНК. Також не слід захоплюватися алкогольними напоями, тому що це шкодить печінці та органам травлення. Найнебезпечнішими, до речі, є коктейлі, тому що вони складаються з різних барвників та іншої "хімії".

Друге важливе правило – перегляд свого раціону. Варто відмовитися від фаст-фуду, жирної та солоної їжі, а також напівфабрикатів, тому що вона підвищує ризик розвитку раку шлунка та кишківника. Віддайте перевагу овочам та фруктам, у яких багато антиоксидантів, які захищають від онкології.

І третє "золоте" правило – уникайте активного сонця. Експерт зазначив, що зв'язок між раком шкіри та сонячною радіацією науково доведений. Особливо прямих інтенсивних сонячних променів варто уникати людей зі світлою шкірою.

Нагадаємо, вчені з Американського онкологічного товариства виявили взаємозв'язок між людськими звичками та статистикою онкологічних захворювань.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідники нещодавно зробили відкриття, яке, ймовірно, допоможе ефективніше боротися з онкологією. Вони виявили бактерію, що руйнує ракові клітини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини