Головна Новини Здоров'я онкологія Вчені створили бактерію, яка руйнує ракові клітини
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені створили бактерію, яка руйнує ракові клітини

Вчені нещодавно зробили відкриття, яке, ймовірно, допоможе більш ефективно боротися з раковими пухлинами

29 листопада 2021, 23:40
Поділіться публікацією:

Дослідники з Цинциннатського університету розробили бактерію, яка може зробити боротьбу з раковими клітинами ефективнішою.

Вчені створили бактерію, яка руйнує ракові клітини

Вчені створили бактерію для боротьби з раком (фото з відкритих джерел)

Вчені зазначили, що бактерія здатна проникати всередину ракових клітин та знищувати їх. Для цього вони модифікували штам кишкової палички Nissle та на відміну від інших видів, він нешкідливий для людини та захищає від патологічних штамів E-Coli. Удосконалена бактерія утворює на своїй поверхні бульбашки, в яких знаходяться протеїни та ензими, які руйнують позаклітинний матрикс ракових клітин. Пройшовши через їхню міцну "броню" ці сполуки потрапляють усередину пухлини й "знезброюють" її.

Експерти сподіваються, що їхня нова розробка пройде успішно всі клінічні випробування та доведе свою ефективність на практиці. Якщо все вийде, то її можна буде використовувати як засіб для боротьби з онкологією.

Нагадаємо, що харчування безпосередньо впливає на здоров'я людини, тому якщо хочете захистити свій організм від захворювань, стежте за тим, які продукти вживаєте. Експерти зазначили, що необхідно додати до свого меню, щоб захистити себе від онкології.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фахівці з Наукового інституту Індіани винайшли неінвазивну пов'язку, яка складається з магнітних нановолокон. Вона здатна впливати на шкіру в такий спосіб, що ракові клітини можуть зникати.

Читайте також, що вчені з Іспанії провели дослідження і дійшли висновку, що оливки мають протиракові властивості. За словами експертів, найкориснішою є шкірка плодів, в якій міститься маслинова кислота, яка допомагає у профілактиці захворювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини