Головна Новини Здоров'я народна медицина Як швидко позбутися печії: дієві методи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як швидко позбутися печії: дієві методи

У розвинених країнах печія зустрічається у 20-50% населення, проте цей стан не є нормою і може сигналізувати про серйозні "негаразди" в роботі організму.

10 грудня 2022, 05:15 comments6527
Поділіться публікацією:

Печія — це нав'язливе відчуття дискомфорту або печіння за грудиною, що поширюється вгору та іноді віддає в область шиї. Печія є результатом впливу кислоти шлункового соку на слизову оболонку стравоходу, що потрапляє з шлунка. Кислота, а також інші шкідливі стравоходу інгредієнти потрапляють у стравохід зі шлунка внаслідок ретроградного руху вмісту шлунка в стравохід через нижній стравохідний сфінктер. Печія зустрічається і у абсолютно здорових людей, проте симптоми, що часто повторюються, є відхиленням від нормального стану і причиною цих рефлюксів є недостатня замикальна функція нижнього стравохідного сфінктера.

Як швидко позбутися печії: дієві методи

Печія/Фото з відкритих джерел

Ліків від таких неприємних відчуттів досить багато, проте позбутися їх цілком можна й за допомогою підручних засобів. Щоб впоратися з раптовим нападом печії в домашніх умовах рекомендуємо вам взяти на замітку кілька лайфхаків.

Як позбутися печії в домашніх умовах:

Імбир. Корінь цієї багаторічної трав'янистої рослини є одним із найкращих засобів для покращення травлення. Імбир має потужний протизапальний ефект і полегшує печіння в області травного тракту. Якщо ви відчуваєте печію, то якнайшвидше випийте трохи імбирного чаю і вам відразу стане легше.

Жувальна гумка. Жуйка здатна стимулювати виділення слини і пришвидшити процес її ковтання, що в свою чергу допоможе розбавити і очистити шлункову кислоту. Як варіант, можна жувати жуйку без цукру протягом 30 хвилин після кожного прийому їжі, щоб зменшити печію.

Банани. Ці екзотичні фрукти містять природні антациди, які здатні протистояти печії. Почніть їсти по одному банану щодня, щоб протистояти кислотному рефлюксу.

Лимонна вода з медом. Лимонний сік надає лужний вплив і нейтралізує шлункову кислоту, а мед м'яко "обволакує" слизові оболонки та не дає їм "горіти". Саме тому напій з лимонного соку, змішаного з теплою водою і медом може допомогти при печії.

Тепла вода із содою. Цей універсальний "напій" допоможе позбутися навіть найсильнішого нападу печії. На склянку теплої кип'яченої води покладіть 1-2 чайні ложки харчової соди. Розчиніть її та випийте залпом. Важливо: таку бовтанку не рекомендується вживати часто та приймати людям із хворобами шлунка.

Раніше "Коментарі" писали про те , як правильно пити воду: поради фахівця. Вода виконує роль унікального та універсального розчинника, в якому відбуваються основні біохімічні процеси всіх живих організмів на нашій планеті.

Читайте також: У США розробили пластир, який може передбачити смертельну хворобу. Розробка американських учених знаходиться на початковій стадії тестування і ще не скоро стане доступною широкому загалу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини