Головна Новини Здоров'я народна медицина Як лимон може нашкодити при лікуванні застуди
commentss НОВИНИ Всі новини

Як лимон може нашкодити при лікуванні застуди

Лікар-отоларинголог Володимир Зайцев розповів, чому під час застуди не варто зловживати лимоном

21 жовтня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

Під час простудних захворювань, багато людей, як правило, вживають лимон та інші цитрусові через те, що вони багаті на вітамін С, який зміцнює імунну систему. Однак, зловживати плодами не варто.

Як лимон може нашкодити при лікуванні застуди

Як лікувати застуду (фото з відкритих джерел)

Лікар-отоларинголог Володимир Зайцев розповів, що надмірне вживання лимона як "ліків" при простудних захворюваннях може викликати зворотний ефект і спровокувати запалення і тонзиліт (запалення мигдаликів). Коротше кажуть, цей плід не можна вживати безконтрольно.

За словами експертів, самолікування із застосуванням лимона може викликати подразнення піднебінних мигдалин, а це призведе до подальших проблем з горлом і загального погіршення самопочуття пацієнта. Надмірне вживання лимона може запалити задні стінки горлянки, провокуючи гранулезний фарингіт і хронічний тонзиліт.

Крім того, цитрусові не рекомендується їсти людям, у яких діагностовано проблеми зі шлунком, зокрема підвищена кислотність, постійна печія і виразки.

Нагадаємо, з огляду на мінливість погоди, зараз досить легко підхопити застуду. Якщо з вами таке сталося, тоді варто збагатити раціон продуктами, в складі яких багато корисних речовин, здатних полегшити перебіг захворювання і зміцнити імунну систему.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що застуда на губах може виникнути раптово і з різних причин. В аптеках можна знайти багато противірусних препаратів, які допоможуть позбутися від проблеми. Однак не менш ефективними в боротьбі з герпесом є і народні засоби. Які саме?

Читайте також, чи може алкоголь вилікувати від простудного захворювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Алина

27 січня 2023, 23:09

Всему надо знать меру) И не добавлять лимон в горячий чай, а иначе пользы от такого напитка ноль. Помимо теплого чая, лично я еще в обязательном порядке пропиваю Инфлюцид. Мне здорово помогает убрать ломоту в теле, головную боль и другие неприятные симптомы простуды. .


Новини