Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
З огляду на мінливість погоди, зараз досить легко підхопити застуду. Якщо з вами таке сталося, тоді варто збагатити свій раціон продуктами, у складі яких багато корисних речовин, здатних полегшити перебіг захворювання і зміцнити імунну систему.
Що їсти при застуді (фото з відкритих джерел)
Куркума
Про лікувальні властивості куркуми відомо уже давно. В її складі є куркумін — потужний антиоксидант, який підвищує активність імунних клітин і допомагає організму боротися з вірусами. Куркуму можна додавати в різні страви.
Ромашковий чай
Дослідники довели, що чай на основі ромашки добре заспокоює і сприяє збільшенню антибактеріальної активності організму, захищаючи імунну систему і покращуючи якість сну. Під час застуди ж потрібно більше відпочивати й не турбуватися через дрібниці.
Сушена вишня
Це ще один продукт, у складі якого багато антибактеріальних речовин. Користь сушеної вишні — в її бактерицидних властивостях. Ягода сприяє відходженню мокротиння при сухому кашлі й підіймає загальний імунітет.
Волоський горіх
Особливе місце в раціоні займають волоські горіхи. Вони володіють протизапальними властивостями, підтримують імунітет, збагачують організм вітамінами та мінералами. Вчені довели, що волоські горіхи також знижують стрес.
Нагадаємо, що для підтримки здоров'я нервової та серцево-судинної систем організму потрібен калій. У яких продуктах його шукати, дізнайтеся в нашому матеріалі.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дієтолог Андрій Князьков назвав харчовий продукт, який допоможе організму відновитися після коронавірусу.
Новини