Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Їжа для серця: 5 продуктів, в яких багато калію
commentss НОВИНИ Всі новини

Їжа для серця: 5 продуктів, в яких багато калію

Калій - регулятор роботи серця

23 березня 2021, 11:00 comments3483
Поділіться публікацією:

Для того, щоб організм працював як годинник, його необхідно збагачувати вітамінами та мікроелементами. Одним з них є калій — він підтримує здоров'я нервової та серцево-судинної систем. У яких продуктах його можна знайти?

Їжа для серця: 5 продуктів, в яких багато калію

5 продуктів, в яких багато калію (фото з відкритих джерел)

Квасоля

Найбільше калію міститься в бобових, зокрема, у квасолі. У 100 грамах звичайної білої квасолі приблизно 500 мг цього мікроелемента. Крім калію, квасоля також багата на магній, мідь, фосфор, залізо і ряд вітамінів.

Авокадо

В цьому екзотичному плоді також багато калію, а ще вітамінів, антиоксидантів і корисних жирів. Регулярне вживання авокадо сприяє поліпшенню роботи серця і травлення, а ще цей фрукт омолоджує організм і зміцнює імунітет.

Сухофрукти

Періодично додавайте у свій раціон сухофрукти, тому що вони є відмінним джерелом вітамінів і мінералів, в тому числі й калію. Курагу, фініки, чорнослив можна використовувати для перекусу або як доповнення до інших страв. Але захоплюватися ними не варто через високий вміст цукру.

Картопля

Люди, які стежать за фігурою, часто виключають картоплю з раціону через крохмаль і вуглеводи, забуваючи, що в цьому овочі міститься багато калію та інших корисних речовин. Картоплю найкраще запікати в духовці — так вона зберігає максимум своїх мікроелементів.

Арахіс

У складі горіхів багато цього корисного мікроелемента. Наприклад, 50 грамів арахісу забезпечать організму одну десяту добової норми калію. Але не зловживайте продуктом, тому що він досить калорійний.

Нагадаємо, в яких продуктах міститься багато клітковини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, для чого організму потрібні вітаміни групи B.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини