Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Для того, щоб організм працював як годинник, його необхідно збагачувати вітамінами та мікроелементами. Одним з них є калій — він підтримує здоров'я нервової та серцево-судинної систем. У яких продуктах його можна знайти?
5 продуктів, в яких багато калію (фото з відкритих джерел)
Квасоля
Найбільше калію міститься в бобових, зокрема, у квасолі. У 100 грамах звичайної білої квасолі приблизно 500 мг цього мікроелемента. Крім калію, квасоля також багата на магній, мідь, фосфор, залізо і ряд вітамінів.
Авокадо
В цьому екзотичному плоді також багато калію, а ще вітамінів, антиоксидантів і корисних жирів. Регулярне вживання авокадо сприяє поліпшенню роботи серця і травлення, а ще цей фрукт омолоджує організм і зміцнює імунітет.
Сухофрукти
Періодично додавайте у свій раціон сухофрукти, тому що вони є відмінним джерелом вітамінів і мінералів, в тому числі й калію. Курагу, фініки, чорнослив можна використовувати для перекусу або як доповнення до інших страв. Але захоплюватися ними не варто через високий вміст цукру.
Картопля
Люди, які стежать за фігурою, часто виключають картоплю з раціону через крохмаль і вуглеводи, забуваючи, що в цьому овочі міститься багато калію та інших корисних речовин. Картоплю найкраще запікати в духовці — так вона зберігає максимум своїх мікроелементів.
Арахіс
У складі горіхів багато цього корисного мікроелемента. Наприклад, 50 грамів арахісу забезпечать організму одну десяту добової норми калію. Але не зловживайте продуктом, тому що він досить калорійний.
Нагадаємо, в яких продуктах міститься багато клітковини.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, для чого організму потрібні вітаміни групи B.
Новини