Головна Новини Здоров'я народна медицина Виявлено аромат, який сприяє поліпшенню пам'яті
commentss НОВИНИ Всі новини

Виявлено аромат, який сприяє поліпшенню пам'яті

Дослідники з Нортумбрійського університету (Великобританія) заявили, що запах розмарину сприяє поліпшенню пам'яті

21 травня 2021, 14:15
Поділіться публікацією:

Розмарин — популярна пряність, яку додають в різні страви для додання пряного, солодкуватого смаку. Але мало хто знає, що ця спеція має і цілу низку корисних властивостей. Вчені з Великобританії з'ясували, що аромат розмарину здатний поліпшити мозкову діяльність, зокрема пам'ять.

Виявлено аромат, який сприяє поліпшенню пам'яті

Аромат якої рослини може поліпшити пам'ять (фото з відкритих джерел)

Фахівці провели експеримент і з'ясували, що у добровольців, які складали тестування в кімнаті, де був запах розмарину, результати були на 5-7% вище. Дослідники припустили, що саме ця спеція позитивно вплинула на роботу мозку.

А другий експеримент підтвердив цей факт і показав, що завдяки аромату масла розмарину, стан людей, хворих Альцгеймером і тих, хто страждає від деменції, значно покращився. Тобто ця пряність знижувала вираженість запальних процесів.

Вчені заявили, що в складі розмарину є карнозова кислота, яка запобігає віковим змінам в головному мозку, захищає від руйнування нейронів, а також розвиває роботу пам'яті, кмітливість і кмітливість. Досить просто 6-7 разів на день вдихати аромат розмарину — він діє на клітинному рівні, зміцнюючи зв'язки між окремими клітинами й допомагаючи їм протистояти шкідливим впливам. При цьому використання розмарину абсолютно безпечно для людського здоров'я.

Нагадаємо, що багато людей сьогодні розмірковують над проблемами зайвої ваги й активно намагаються привести своє тіло в форму. Виявилося, що допомогти в цьому може одна спеція. Яка саме, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Індійського технологічного інституту з'ясували, що піперин, який входить до складу чорного перцю, може побороти COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини