Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Розмарин — популярна пряність, яку додають в різні страви для додання пряного, солодкуватого смаку. Але мало хто знає, що ця спеція має і цілу низку корисних властивостей. Вчені з Великобританії з'ясували, що аромат розмарину здатний поліпшити мозкову діяльність, зокрема пам'ять.
Аромат якої рослини може поліпшити пам'ять (фото з відкритих джерел)
Фахівці провели експеримент і з'ясували, що у добровольців, які складали тестування в кімнаті, де був запах розмарину, результати були на 5-7% вище. Дослідники припустили, що саме ця спеція позитивно вплинула на роботу мозку.
А другий експеримент підтвердив цей факт і показав, що завдяки аромату масла розмарину, стан людей, хворих Альцгеймером і тих, хто страждає від деменції, значно покращився. Тобто ця пряність знижувала вираженість запальних процесів.
Вчені заявили, що в складі розмарину є карнозова кислота, яка запобігає віковим змінам в головному мозку, захищає від руйнування нейронів, а також розвиває роботу пам'яті, кмітливість і кмітливість. Досить просто 6-7 разів на день вдихати аромат розмарину — він діє на клітинному рівні, зміцнюючи зв'язки між окремими клітинами й допомагаючи їм протистояти шкідливим впливам. При цьому використання розмарину абсолютно безпечно для людського здоров'я.
Нагадаємо, що багато людей сьогодні розмірковують над проблемами зайвої ваги й активно намагаються привести своє тіло в форму. Виявилося, що допомогти в цьому може одна спеція. Яка саме, дізнайтеся в нашому матеріалі.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Індійського технологічного інституту з'ясували, що піперин, який входить до складу чорного перцю, може побороти COVID-19.
Новини