Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яка спеція допомагає ефективно спалювати жир
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка спеція допомагає ефективно спалювати жир

Вчені з Університету медичних наук Ірану під час дослідження з'ясували, що кмин допомагає у боротьбі із зайвими кілограмами

19 травня 2021, 16:10
Поділіться публікацією:

Багато людей нині розмірковують над проблемами зайвої ваги й активно намагаються привести своє тіло у форму. Виявилося, що допомогти у цьому може одна спеція.

Яка спеція допомагає ефективно спалювати жир

Яка спеція допомагає ефективно спалювати жир (фото з відкритих джерел)

Фахівці з Університету медичних наук Ірану під час дослідження з'ясували, що людям, які хочуть скинути вагу, потрібно частіше додавати у свій раціон кмин. Ця спеція має низку корисних властивостей, зокрема, зміцнює імунітет, поліпшує обмін речовин, нормалізує рівень холестерину в крові, тим самим покращуючи роботу серцево-судинної системи.

Тим, хто хоче схуднути, можна використовувати насіння вказаної спеції або виготовлену з нього олію. Обидва продукти допомагають травленню, очищають печінку і покращують кровообіг.

Вчені провели експеримент, під час якого учасників розділили на 2 групи. Всі добровольці дотримувалися здорового харчування і щодня споживали не більше 500 калорій протягом 3 місяців. Відмінність була лише у тому, що перша група учасників щоранку вживала близько 140 грамів йогурту з додаванням кмину. Саме цим людям вдалося позбутися від 6 кілограмів ваги за час експерименту. Також ці учасники позбулися в середньому 15% жиру, тоді як добровольці з другої групи втратили менш як 5%.

Нагадаємо, що редис часто входить до складу дієтичних салатів, популярних у людей, які борються із зайвою вагою. Дієтологи попереджають — при схудненні вживання редису небажане, оскільки він може спровокувати зворотній небажаний ефект — набір ваги.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти рекомендують вживати регулярно нут, тому що він може допомогти знизити вагу і позбавити від ожиріння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини