Рубрики
МЕНЮ
Владимир Лавский
Вчені з Індійського технологічного інституту за допомогою комп'ютерних досліджень прийшли до висновку, що пиперин, який входить до складу чорного перцю, може побороти COVID-19. Відповідну заяву вони опублікували на сайті університету.
Під час проб було вивчено понад 30 різних спецій і їх взаємодія з генами COVID-19. І ось саме пиперин при з'єднанні з клітинами людини та вірусу поводиться найактивніше і навіть знищує білок класу S, який допомагає вірусу приєднатися до рецептора в тілі людини. Сам пиперин відповідає за гострий смак в прянощі.
На думку вчених, така взаємодія можливо не тільки під час комп'ютерних досліджень, а й в реальному житті, тому незабаром почнуться експерименти вже на живих клітинах. Вже давно доведено, що перець підвищує людський імунітет і допомагає у боротьбі з різними вірусами.
Як раніше повідомляли "Коментарі", на думку ВООЗ, вакцина проти коронавірусу не зупинить пандемію.
У європейській квартирі Всесвітньої організації охорони здоров'я не впевнені, що винахід вакцини COVID-19 зупинить епідемію.