Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування Експерти назвали причини виникнення інфаркту у молодих людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти назвали причини виникнення інфаркту у молодих людей

Донедавна вважалося, що інфаркт - це патологія, яка "загрожує" старшому поколінню, проте насправді все виявилося не так однозначно.

23 грудня 2022, 04:35
Поділіться публікацією:

В останні кілька десятиліть фахівці почали відзначати той факт, що серцево-судинні захворювання почали стрімко "молодіти". І якщо раніше при згадці інфаркту чи інсульту в голові проносилися думки про людей похилого віку, то сьогодні справи йдуть інакше.

Експерти назвали причини виникнення інфаркту у молодих людей

Інфаркт/ Фото з відкритих джерел

На думку авторитетних експертів, сучасна молодь воліє вести нездоровий спосіб життя та погано стежить за станом свого здоров'я. Це, в тому числі, може призводити до проблем із серцево-судинною системою і не тільки.

Так, експерти вважають, що саме нездорове та незбалансоване харчування є одним із головних факторів, що впливає на виникнення інфаркту серед молодих людей сьогодні. Фахівці встановили, що калорійна та неякісна їжа, зокрема фастфуд, сильно підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Дієтологи радять обмежити споживання нездорової їжі та як профілактику утворення атеросклерозу дотримуватися середземноморської дієти.

Крім цього, сприяють розвитку інфаркту в молодому віці такі фактори, як хронічна перевтома, порушення сну, неповноцінний відпочинок та малорухливий спосіб життя. Кардіологи зазначають, що молоді люди часто проводять ночі за грою в комп'ютер чи на вечірках, що згодом значно "підкошує" стан їхнього організму.

"Варто розуміти, що саме в темний час доби відбувається вироблення поганого холестерину, який якраз і може стати основною причиною появи атеросклерозу", — попереджають фахівці.

Інфаркт — це омертвіння органу або тканини внаслідок гострої нестачі кровопостачання. Причини інфаркту: тромбоз, емболія, тривалий спазм артерій та функціональна перенапруга органу в умовах гіпоксії. Симптоми інфаркту: біль чи неприємні відчуття в середині грудної клітки, а також у руках, лівому плечі, ліктях, щелепі чи спині. У деяких випадках, наприклад, при інфаркті міокарда, біль може бути відсутня.

Раніше "Коментарі" писали про те, що вчені розповіли, як можна визначити наближення смерті по очах. Вчені провели нове масштабне дослідження і поділилися з широким загалом його результатами, які, відверто кажучи, шокують.

Читайте також: Важливо: лікарі розповіли про небезпеку аспірину. У зимовий період ми, як правило, починаємо більше хворіти. Багато хто намагається лікувати сезонні захворювання на аспірин, проте це не найкраща витівка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини