Головна Новини Здоров'я дієта і харчування За допомогою якої спеції можна ефективно спалити жир
commentss НОВИНИ Всі новини

За допомогою якої спеції можна ефективно спалити жир

Експерти розповіли, яку спецію потрібно додати в свій раціон, якщо хочете ефективно спалити калорії

9 серпня 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

Схуднення — процес складний. Щоб позбутися зайвих кілограмів, потрібно не тільки регулярно займатися спортом, а й переглянути свій раціон. Медики рекомендують додати в нього одну спецію, яка допомагає ефективно спалювати жир.

За допомогою якої спеції можна ефективно спалити жир

Яка спеція позбавить від жиру (фото з відкритих джерел)

Вчені з Університету медичних наук Ірану провели експеримент, в ході якого учасників розділили на дві групи. Обидві групи протягом трьох місяців дотримувалися правильного харчування і вживали щодня не більше 500 калорій. Різниця полягала лише в тому, що добровольці з першої групи щоранку вживали 150 грамів йогурту з додаванням 3 грамів кмину. І ця добавка дала свій результат.

Виявилося, що учасникам з першої групи вдалося за час експерименту позбутися від 6 кілограмів ваги, вони втратили в середньому близько 15% жиру, а ось учасникам з другої — менш як 5%.

Медики зазначили, що в складі кмину є багато вітамінів і корисних речовин, які прискорюють метаболізм і загалом позитивно впливають на організм. Але для схуднення важливу роль відіграють саме фітостероли — ці компоненти борються зі шкідливими ліпідами крові.

Нагадаємо, британські експерти заявили, що діабетикам необхідно включити у свій раціон кілька спецій, тому що вони допомагають нормалізувати показники цукру в крові й покращують самопочуття. Що це за спеції, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що чорний кмин — шанована в багатьох культурах спеція, яку понад 3000 років використовують як лікарський засіб. Дослідники з'ясували, що щоденний прийом чорного кмину (2 г спеції) протягом трьох місяців здатний знизити рівень цукру і "поганого" холестерину в крові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини