Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Багато спецій володіють корисними властивостями, тому часто використовуються в лікувальних цілях. Однією з них є кориця. Експерти зазначають, що її необхідно частіше додавати до свого раціону і розповіли, що в ній особливого.
Користь кориці / Фото: pixabay.com
Дослідники довели, що регулярне вживання кориці допомагає знизити рівень цукру в крові внаслідок збільшення чутливості клітин до інсуліну. Звичайно, сподіватися тільки на одну корицю не варто, прийом спеції потрібно поєднувати зі збалансованим раціоном, тоді й буде помітний ефект.
Крім того, кориця допомагає знизити в крові рівень "шкідливого" холестерину, запобігаючи розвитку небезпечних захворювань, зокрема інсульту та атеросклерозу.
Також спеція містить низку вітамінів і корисних речовин, наприклад, А, B1, B2, B9, а також калій, марганець, залізо, мідь, селен, які необхідні для підтримки правильної роботи організму, особливо імунної системи. Спеція багата на циннамальдегід — органічну сполуку, яка пригнічує зростання різних видів бактерій.
Нагадаємо, що глаукомою називають захворювання, пов'язане з підвищеним внутрішньоочним тиском, яке може призвести до сліпоти. Вчені з Лондона з'ясували, що на ранніх стадіях запобігти недузі можна, а допоможе куркумін.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що часте вживання гвоздики здатне запобігти появі цукрового діабету.
Читайте також, що з віком запаси колагену поступово виснажуються, тому шкіра обличчя стає сухою, блідою та менш еластичною. Багатьох жінок така проблема починає хвилювати, тому вони звертаються за допомогою різних чудо-кремів. Але поповнити запаси колагену можна і завдяки популярній приправі.
Новини