Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названа спеція, яка може захистити від діабету
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа спеція, яка може захистити від діабету

У цій спеції міститься натрій, магній, калій і інші речовини

4 грудня 2020, 09:25 comments1642
Поділіться публікацією:

Діабет — серйозне ендокринне захворювання, яке виникає через те, що організм перестає засвоювати цукор. Вчені з'ясували, що запобігти його появі або контролювати його симптоми допоможе звичайна спеція.

Названа спеція, яка може захистити від діабету

спеція від діабету | фото: 123rf.com

Експерти заявили, що гвоздика — пряність, яку часто використовують в кулінарії для додання страві "пекучості" і своєрідного аромату, але також її застосовують в традиційній медицині для лікування різних захворювань. Виявляється, що гвоздика має потужні протизапальні та антиоксидантні властивості, допомагає знизити рівень "поганого" холестерину і глюкози в крові, запобігаючи тим самим проблемам з серцем, судинами та нирками.

Результати дослідження, проведеного у 2006 році показали, що щоденне вживання гвоздики (від 1 до 3 грамів) допомагає людям, які страждають на цукровий діабет. Її можна вживати просто розжовуючи, а також використовувати цілі або подрібнені бутони для приготування страв.

Згідно з даними вчених, в день можна вживати 2 гвоздики (для розжовування) або 5-6 штучок для додавання в страви.

Також відомо, що із масло гвоздики ефективне в боротьбі з онкологічними захворюваннями, тому що в його складі є потужні антиоксиданти.

Нагадаємо, що вчені визнали чорний кмин спецією, яка ефективно допомагає знизити в крові рівень "поганого" холестерину. При чому, корисними властивостями володіє не тільки насіння, але і масло чорного кмину.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що мануальний терапевт Ені-Олорунда Володимир Самуельович розповів, чому кориця вважається однією з найважливіших спецій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини