Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені назвали спецію, яка допоможе при глаукомі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали спецію, яка допоможе при глаукомі

Британські дослідники з'ясували, що очні краплі, в складі яких є куркумін, допомагають вилікувати глаукому

25 жовтня 2021, 12:55
Поділіться публікацією:

Глаукомою називають захворювання, пов'язане з підвищеним внутрішньоочним тиском, який може привести до сліпоти. Вчені з Лондона з'ясували, що на ранніх стадіях запобігти недузі можна, а допоможе в цьому куркумін.

Вчені назвали спецію, яка допоможе при глаукомі

Яка спеція допоможе при глаукомі (фото з відкритих джерел)

Як відомо, куркумін — речовина, яка міститься в куркумі, вона є природним антибіотиком, тому що має цілу низку корисних властивостей. Дослідники стверджують, що очні краплі з додаванням куркуміну захищають нервові клітини в сітківці ока від пошкоджень. Експеримент вчені провели на лабораторних гризунах. Результати показали, що протягом 3 тижнів у щурів знизилася дегенерація сітківки, спричинена глаукомою.

Такий метод лікування підвищує розчинність куркуміну в 400 тисяч разів, а саме речовина локалізується в очних тканинах, а не розноситься з кров'ю по всьому тілу.

Відзначимо, що куркума також має протизапальну та антиоксидантну дію, покращує мозкову активність і знижує ризик проблем із серцем і судинами. А ще спеція може використовуватися в профілактиці хвороби Альцгеймера.

Нагадаємо, вчені перерахували корисні властивості шафрану і розповіли, від яких серйозних захворювань може захистити ця спеція.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що частина ока, яка покриває 80% поверхні очного яблука, називається склера. У здоровому стані вона має білий відтінок, якщо ж він змінюється, значить в організмі відбувся якийсь збій. Лікар-офтальмолог Ксенія Чиненова розповіла, через яких захворювань білки очей можуть змінити свій колір.

Читайте також, який гаджет є найнебезпечнішим для здоров'я очей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини