Головна Новини Здоров'я наше тіло Названо найнебезпечніший гаджет для очей
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найнебезпечніший гаджет для очей

90% користувачів в пошуках інформації використовують паралельно навіть не один, а два-три гаджета

24 грудня 2020, 16:24 comments1506
Поділіться публікацією:

Уявити сучасний світ без гаджетів і різноманітних девайсів практично неможливо. І попри те, що вони багато в чому є нашими помічниками, все ж з технологіями слід бути обережними. 90% користувачів в пошуках інформації використовують навіть не один, а кілька гаджетів. А це може негативно позначитися на здоров'ї очей.

Названо найнебезпечніший гаджет для очей

Названо найнебезпечніший гаджет для очей. Фото: unsplash

Лікар-офтальмолог медичного центру Medical Plaza Юлія Тищенко заявила, що найбільшу небезпеку для очей представляє звичайний смартфон. Про це вона розповіла у своєму інтерв'ю виданню PROMAN.

"Коли ми довго працюємо за комп'ютером і напружено дивимося в монітор, напружуються і скорочуються як екстраокулярні, або окорухові м'язи, що "тримають" очі та контролюють їхні рухи, так і циліарні внутрішні. Якщо подібне відбувається довго і систематично, ці м'язи переходять в стан спазму, внаслідок чого знижується зір вдалечінь. Якщо ж ми довго дивимося в маленький яскравий екран смартфона, очі напружуються ще сильніше, ніж при роботі з комп'ютером. Тому цей гаджет по можливості варто використовувати тільки за прямим призначенням — для телефонних дзвінків", — пояснила лікар.

Як з'ясувалося, на цей момент не існує єдино правильної "норми", як довго людина може користуватися гаджетом без шкоди для зору. Проте, експерти наполягають на тому, що кожні 20 хвилин при роботі зі смартфоном або іншим гаджетом необхідно переводити погляд на інші предмети, або ж робити спеціальну гімнастику. Це допоможе очам відпочити і уберегти їх від сильного перенапруження і втоми.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зупинити погіршення зору. Проблеми із зором можуть передаватися у спадок, але швидше за все, справа в регулярній роботі з комп'ютером, переглядом телевізора і постійним клацанням смартфона перед сном. Всі ці фактори впливають на здоров'я наших очей, і не завжди в кращу сторону. Сергій Чуб, який працює офтальмологом в клініці мікрохірургії ока, розповів, як можна зупинити погіршення зору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини