Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яку грубу помилку при варінні яєць припускають майже всі
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку грубу помилку при варінні яєць припускають майже всі

Усього одна помилка під час варіння може призвести до того, що яйця стануть справжньою загрозою для шлунково-кишкового тракту

21 січня 2022, 08:35 comments1402
Поділіться публікацією:

Однією з найпопулярніших страв на сніданок є яйця, бо містять багато білка, вітамінів та інших корисних речовин. Однак багато людей у процесі варіння яєць роблять одну грубу помилку, яка робить їх шкідливими.

Яку грубу помилку при варінні яєць припускають майже всі

Як варити яйця (фото з відкритих джерел)

Фахівці наголосили, що це пов'язано з температурою. Як правило, яйця кидають у воду вже після того, як вона закипіла, але якщо зварити продукт таким чином, то він злегка набуде зеленого відтінку. Виявилося, що такий ефект дає сульфід заліза — складної неорганічної речовини, і якщо вживати часто такі яйця, то це може призвести до ентериту — запалення в області тонкого кишківника.

Тому краще варити кидати яйця в холодну воду, попередньо посоливши. Потім треба почекати 5-8 хвилин, щоб вода закипіла, а потім ще 5 хвилин підтримати продукт у воді.

Визначити, чи правильно приготовлене яйце і чи безпечне воно для здоров'я, можна за кольором жовтка: він має бути оранжево-жовтим.

Нагадаємо, яйця, хоч і мають багато корисних якостей, у свій раціон їх включають далеко не всі. Але якщо раптом ви надумали щось спекти, тоді цей крутий лайфхак вам знадобиться. Це справжня знахідка для алергіків, веганів та тих, у кого просто не виявилося яєць у холодильнику.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що простір у холодильнику має бути правильно організований, тоді продукти залишатимуться свіжими довгий час. Наприклад, яйця не можна зберігати у дверях, попри те, що для них там є спеціальні осередки. Для чого це потрібно?

Читайте також, що директор Центру нетрадиційної медицини та дієтології Рем Панасевич-Свірський перерахував лікувальні властивості перепелиних яєць.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини