Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який сир найбільш корисний для чоловіків: для потенції, м’язів і кісток
commentss НОВИНИ Всі новини

Який сир найбільш корисний для чоловіків: для потенції, м’язів і кісток

Вчені Гарвардського університету стверджують: на чоловічий організм сири мають особливий позитивний вплив

27 липня 2023, 17:00 comments2232
Поділіться публікацією:

Який сир найбільш корисний для чоловіків: для потенції, м’язів і кісток

Рікота - сир №1 для чоловіків (фото з відкритих джерел)

Завдяки сирам, які є джерелом кальцію, білку і амінокислот, хрящова і кісткова тканини у чоловіків навіть з віком чи під впливом посилених фізичних навантажень зберігають рухливість і не деформуються. Ніяких сторонніх звуків, коли суглоби контактують один з одним, ніякого дискомфорту. І це далеко не все, чим сир корисний для сильної половини людства. Однак є види сири, які особливо корисні. "Коментарі" розібралися, які саме.  

РІКОТА

Більшість дієтологів вважають її найкориснішою з усіх сирів, які існують. Виготовляється із сироватки, яка залишилася після приготування інших сирів (у тому числі моцарелли). Це означає, що протеїнова основа рікоти – не казеїн, а альбумін. "Альбумін – форма білку, що дуже швидко засвоюється і містить надзвичайно велику кількість амінокислот. Тому це кращий вибір для людей, які мають на меті наростити м’язи, скинути вагу чи дотримуються принципів здорового харчування", – вважає дієтологиня і директорка лабораторії харчування Нью-Йоркського університету Лурдес Кастро Мортільяро.

Який сир найбільш корисний для чоловіків: для потенції, м’язів і кісток - фото 2ПАРМЕЗАН

Серед вітамінів та мікроелементів у його складі присутні ті, які надзвичайно потрібні чоловікам – селен і цинк. Обидва сприяють підвищенню рівня тестостерону. Окрім того, в 100 грамах пармезану міститься стільки білку, як і в 200 грамах яловичини. Всього 50 грамів сиру – це майже 1/2 добової норми білку і 2/3 кальцію, який характеризується високою засвоюваністю. Ще один плюс пармезану – в ньому найменше холестеролу, порівняно з іншими сирами. Оскільки в цьому сирі дуже незначний вміст води, насититися можна маленьким шматочком, що застерігає від переїдання. Але при цьому він додає більше енергії, ніж деякі вітамінні добавки, зміцнює кістки, прискорює метаболізм. Зважаючи на це, італійські дієтологи ввели пармезан у раціон місцевих спортсменів.

Який сир найбільш корисний для чоловіків: для потенції, м’язів і кісток - фото 3

ШВЕЙЦАРСЬКИЙ СИР

Смачний і корисний – перш за все, за рахунок високо вмісту вітаміну В12, кальцію, фосфору, магнію і триптофану (нагадаємо, він має антидепресивну дію і сприяє гарному сну). Дієтологи рекомендують його вживати людям, які займаються спортом і нарощують мязову масу.

 Який сир найбільш корисний для чоловіків: для потенції, м’язів і кісток - фото 4

РОКФОР

Сир з овечого молока з блакитною пліснявою має унікальну комбінацію амінокислот, вітамінів А, Д, Е та групи В, великий список мікроелементів. Тому спектр його позитивного впливу на організм теж вражає. Він допомагає справитися з розумовими та фізичними навантаженнями, зміцнює кістки, захищає слизову шлунку, сповільнює старіння організму. Також стимулює сексуальний потяг. Корисний для чоловіків, які страждають на захворювання сечовивідних шляхів та простати.

 Головне, щоб сири були якісними. Перевірити це можна з допомогою звичайного йоду: просто капнути ним на продукт. Якщо сир посинів, а крапля йоду стала зеленою, краще такий не вживати.

Раніше "Коментарі" писали, що буде, якщо спати по 6 годин на добу

А також про новий препарат від гіпертонії, який досить вколоти один раз на пів року, щоб урегулювати тиск


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини