Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який раціон допоможе збільшити тривалість життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Який раціон допоможе збільшити тривалість життя

Вчений Янь Чжена разом із командою провів дослідження і визначив дієту, яка здатна продовжити життя

16 травня 2021, 23:45
Поділіться публікацією:

Експериментально доведено, що харчування впливає на тривалість життя і довголіття. Але група дослідників з Фуданського і Гарвардського університетів вирішила більш детально вивчити це питання і з'ясувала, що потрібно змінити в раціоні, щоб поліпшити стан свого здоров'я.

Який раціон допоможе збільшити тривалість життя

Як продовжити життя (фото з відкритих джерел)

Вчені під керівництвом Янь Чжена визначили дієту, яка здатна продовжити тривалість життя.

Під час дослідження, в якому взяло участь близько 28 тисяч чоловіків і понад 53 тисячі жінок із США, експерти з'ясували, що підвищене вживання червоного м'яса як мінімум на половину порції в день корелювало зі збільшенням імовірності летальності на 10%. Ризик був ще вищим у разі споживання тільки обробленого червоного м'яса (ковбаси, шинка, сосиски, м'ясні консерви).

Дослідники пояснюють, що в раціоні слід обмежити червоне м'ясо, але збільшити споживання цільнозернових, а також свіжих овочів і фруктів, які є джерелами вітамінів і цінних речовин, які сприяють тривалості життя.

"Це дослідження передбачає, що заміна червоного м'яса (особливо обробленого) на здорові альтернативи може сприяти довголіттю", — підкреслили автори дослідження.

Нагадаємо, що багато приправ застосовуються не тільки в кулінарії, але і у косметології та медицині. Однією з них є орегано. Її смак знайомий усім, але багато хто не знає, якими корисними властивостями ця приправа володіє. Що ж у ній особливого?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кава у великій кількості шкодить організму, тому вживати її потрібно в міру, а краще за все з корисними добавками.

Кардіолог Леонард П'янко розповів, як можна поліпшити улюблений напій, щоб він сприяв довголіттю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини