Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Кардіолог назвав прості добавки до кави для довголіття
commentss НОВИНИ Всі новини

Кардіолог назвав прості добавки до кави для довголіття

Ці добавки додадуть вашій каві неповторний смак

3 березня 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Всім давно відомо, що кава у великій кількості шкодить організму, тому вживати її потрібно в міру, а краще за все з корисними добавками. Кардіолог Леонард Пянко розповів, як можна поліпшити улюблений напій.

Кардіолог назвав прості добавки до кави для довголіття

Корисні добавки для кави (фото з відкритих джерел)

Лікар зазначив, що кава — один з найсмачніших напоїв у світі, і не дивлячись на те, що навколо нього ходить безліч суперечок, він не втрачає свою популярність. У помірній кількості кава сприятливо впливає на організм через те, що містить антиоксидантні речовини, здатні зменшувати запальні процеси в організмі.

Дослідження довели, що при вживанні кави знижується ризик розвитку раку печінки та товстої кишки, а також хвороби Паркінсона й Альцгеймера. Кофеїн, який міститься в напої  допомагає запобігти утворенню амілоїдних бляшок і нейрофібрілярних клубків в мозку.

Також кардіолог зазначив, що в каву краще не додавати багато вершків і цукру, тому що вони зводять нанівець всю його користь. Віддайте перевагу несолодкому молоку, а також кориці, мускатному горіху, кардамону, куркумі та імбиру. Ці продукти багаті на вітаміни та цінні речовини, які допомагають стабілізувати рівень цукру в крові, нормалізують тиск, поліпшують кровообіг і зміцнюють імунну систему. Ці спеції володіють великим спектром корисних властивостей, тому лише покращують каву й надають їй неповторний смак.

Нагадаємо, що дослідники з Австралії з'єднали каву з броколі й отримали не тільки смачний, але і дуже корисний напій. За словами вчених, дві столові ложки порошку з броколі еквівалентні одній порції овочів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Україні практично половина розчинної кави, яку можна придбати в магазинах або на ринках, є фальсифікатом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини