Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який продукт може продовжити життя на п'ять років
commentss НОВИНИ Всі новини

Який продукт може продовжити життя на п'ять років

Дослідник Алейс Сала-Віла розповів, який продукт необхідно додати в раціон, якщо хочете продовжити життя

26 липня 2021, 08:50
Поділіться публікацією:

Правильне харчування — основа здоров'я, тому якщо хочете збільшити тривалість життя, збагачуйте раціон корисними продуктами. Одним з них є жирна риба, в складі якої багато ненасичених омега-3 жирних кислот.

Який продукт може продовжити життя на п'ять років

Який продукт може продовжити життя / Фото: kartinkin

Вчений Алейс Сала-Віла з Медичного науково-дослідного інституту Госпіталь дель Мар зазначив, що високий рівень цих кислот в організмі позитивно позначається на роботі всього організму, і ці речовини можуть збільшити тривалість життя майже на 5 років. Такі висновки дослідник зробив на основі результатів багаторічних спостережень за людьми старше 65 років, які показали, що користь організму приносять чотири типи жирних кислот, в тому числі й омега-3.

Як відомо, цінними джерелами цих речовин є риба (сардини, тунець, лосось, оселедець), тому її потрібно частіше додавати у своє меню. Здоровій людині досить двічі в тиждень їсти рибу, щоб в організмі зберігався достатній рівень корисних кислот. Ненасичені омега-3 жирні кислоти знижують ризик захворювань серцево-судинної системи, покращують кровопостачання, допомагають нормалізувати тиск, а також підвищують когнітивні функції мозку (концентрацію уваги та пам'ять).

Нагадаємо, експерти перерахували прості напої, вживання яких може поліпшити здоров'я і продовжити життя.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що для "продовження життя" людині потрібно сміятися кожен день не менше 30 хвилин. Однак, згідно з висновками, зробленими італійськими вченими, такий оздоровчий ефект може подарувати тільки радісний і добросердий сміх, а не "отруйний" або іронічний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини