Головна Новини Здоров'я наше тіло Скільки треба сміятися, щоб продовжити життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки треба сміятися, щоб продовжити життя

Італійські вчені з'ясували, скільки людині потрібно сміятися, щоб продовжити собі життя

1 червня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

Мабуть, кожен чув приказку: "Сміх подовжує життя". Тепер вона науково обґрунтована. Дослідники з Італії підрахували, скільки людині потрібно сміятися кожного дня, щоб поліпшити показники свого здоров'я.

Скільки треба сміятися, щоб продовжити життя

Як продовжити життя за допомогою сміху / Фото: freepik

Відомо, що сміх сприятливо діє на організм, зокрема, знімає напругу, головний біль, підвищує імунітет, а також покращує якість дихання і кровопостачання тканин і органів.

Італійські вчені заявили, що для "продовження життя" людині потрібно сміятися кожного дня не менше 30 хвилин. Але такий оздоровчий ефект може подарувати тільки радісний і добросердий сміх, а не "отруйний" або іронічний. Так, виявилося, що не всі види сміху однаково корисні.

Інше дослідження показало, що сучасна людина сміється на 10 хвилин менше, ніж півстоліття тому. У деяких країнах навіть придумали, як зробити так, щоб люди сміялися більше. У Франції, наприклад, є курси сміху, а в Італії — популярна йога сміху.

Експерти також заявили, що під час сміху в організмі людини відбувається викид адреналіну і посилення захисту імунної системи.

Як показує практика, позитивно налаштовані люди завжди легше знаходять спільну мову з оточуючими й легше справляються із певними труднощами. Тому варто частіше сміятися і дарувати сміх ближнім.

Нагадаємо, що з віком люди втрачають здатність сміятися і радіти з кожного приводу. І дуже даремно! Є спеціальна наука, яка вивчає вплив сміху на організм людини. Дізнайтеся, які факти їй вдалося підтвердити.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про найгучніші розіграші в історії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини