Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який продукт дуже корисний для судин і серця
commentss НОВИНИ Всі новини

Який продукт дуже корисний для судин і серця

Лікар Сергій Агапкин розповів, який продукт необхідно додати в раціон, тому що він покращує роботу серцево-судинної системи

25 червня 2021, 08:05 comments1131
Поділіться публікацією:

У щоденному раціоні людини важливе місце повинні займати овочі, адже вони містять велику кількість вітамінів та мінералів. Особливу увагу, за словами лікаря Сергія Аганкіна потрібно звернути на ранню свіжу капусту.

Який продукт дуже корисний для судин і серця

як поліпшити роботу серця (фото з відкритих джерел)

Фахівець відзначив, що цей продукт позитивно діє на роботу серцево-судинної системи, запобігаючи появі інфарктів і інсультів. У складі молодої капусти є багато вітамінів і органічних нітритів, які підтримують тонус судин, допомагають нормалізувати артеріальний тиск, а завдяки високому вмісту клітковини, цей продукт ще знижує рівень "шкідливого" холестерину в крові. А це добре позначається на провідності судин, підвищує їх захист від появи атеросклерозу (прогресуючого захворювання, яке веде до утворення атеросклеротичних бляшок в стінках артерій, — прим. авт.).

Крім цього, молода капуста відрізняється великою кількістю вітаміну С, який оздоровлює систему судин і серце. Лікар настійно рекомендує додавати продукт у свій раціон, особливо людям після 50 років. А ще продукт сприяє прискоренню метаболізму: травна система працює швидше, що призводить до зниження ваги.

Нагадаємо, лікар-дієтолог Ліза Річардс зазначила, що регулярне вживання чаю зміцнює серце, тому що в ньому містяться рослинні сполуки, відомі як поліфеноли, які в організмі працюють як антиоксиданти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідники з Гарвардської медичної школи з'ясували, що сир тофу позитивно впливає на серцево-судинну систему. У складі продукту багато вітамінів, мікроелементів, зокрема калій, натрій, кальцій, магній, фосфор, а також незамінних кислот, які важливі для здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини