Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Виявлено несподіваний вплив чаю на серце
commentss НОВИНИ Всі новини

Виявлено несподіваний вплив чаю на серце

Лікар-дієтолог Ліза Річардс, проаналізувала результати декількох досліджень, заявив, що чай знижує ризик розвитку серцевих проблем

22 червня 2021, 09:45
Поділіться публікацією:

Чай є одним з найпопулярніших і смачних напоїв у світі. Він містить безліч вітамінів і антиоксидантів, які позитивно впливають на весь організм, зокрема на серцево-судинну систему.

Виявлено несподіваний вплив чаю на серце

чим корисний чай для серця (фото з відкритих джерел)

Лікар-дієтолог Ліза Річардс зазначила, що регулярне вживання цього напою зміцнює серце, тому що чай містить рослинні сполуки, відомі як поліфеноли, які в організмі працюють як антиоксиданти.

Спеціаліст проаналізувала результати дослідження, участь в якому взяли понад 100 тисяч китайців. З'ясувалося, що у людей, які випивають понад три чашки чаю в тиждень, ризик серцевого нападу знижувався на 20%, а інших серцевих проблем на 22%.

Інше дослідження, проведене за участю понад 40 тисяч добровольців з Японії, показало, що ризик смерті від серцевих захворювань на 26% нижче у тих людей, які регулярно вживають зелений чай (понад 5 чашок в день).

Лікар пояснює, що поліфенольні сполуки, якими багатий чай, знижують в організмі запальні процеси, покращують кровотік, допомагають нормалізувати рівень холестерину в крові, тим самим захищаючи серцево-судинну систему.

Нагадаємо, що чай є одним з найпопулярніших і смачних напоїв, який володіє багатьма корисними властивостями. Але мова йде про натуральний чай. Лікар-дієтолог Ірина Писарєва розповіла, чому від пакетованого краще відмовитися.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що не можна пити чай, який простояв 15-20 хвилин. На ньому за цей час встигає утворитися плівка, яка містить органічні сполуки, які при контакті з повітрям окислюються. Така реакція призводить до виникнення патогенних мікроорганізмів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини