Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який продукт допомагає зняти запалення в суглобах
commentss НОВИНИ Всі новини

Який продукт допомагає зняти запалення в суглобах

Лікар-дієтолог Триста Бест розповіла, яку літню ягоду необхідно додати в раціон, тому що вона допомагає зняти запалення в суглобах

7 липня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Літнє меню необхідно збагачувати ягодами, особливу увагу експерти радять звернути на вишню, бо вона не тільки смачна, але і дуже корисна. Лікар-дієтолог Триста Бест зазначила, що ця ягода допомагає при запаленні суглобів.

Який продукт допомагає зняти запалення в суглобах

Як зняти запалення в суглобах / Фото: goodfon

Експерт розповіла, що користь вишні чомусь недооцінюють, хоча у неї дуже багатий вітамінно-мінеральний склад. Ягода містить залізо, марганець, кальцій, фосфор, магній, різні корисні кислоти, пектинові речовини та антиоксиданти. І однією з важливих переваг вишні є те, що її вживання здатне знизити біль в суглобах і набряклість, викликані артритом.

Такі висновки були зроблені на основі результатів експерименту, в якому взяло участь близько 60 осіб без цукрового діабету з остеоартритом. Їх поділили на групи, одна кожен день протягом 6 тижнів вживала по 2 склянки терпкого вишневого соку, а друга — плацебо. Експеримент показав, що натуральний сік дійсно допоміг учасникам з першої групи полегшити симптоми захворювання.

Дієтолог також говорить, що вишня містить мелатонін (гормон сну), тому допомагає поліпшити його якість і тривалість.

Нагадаємо, що на прилавках ринків і магазинів вже з'явилася черешня — смачна і соковита ягода, яка може похвалитися цілою низкою корисних властивостей. Експерти розповіли, що особливого в черешні й кому вона може нашкодити.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вишня, як вважають медики, все ж більш корисна для здоров'я, ніж черешня. У ній менше цукру, калорій і більше поживних речовин, які допомагають  запобігати розвитку серйозних захворювань, наприклад, раку та цукрового діабету.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини