Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вишня або черешня: яка ягода корисніша для організму
commentss НОВИНИ Всі новини

Вишня або черешня: яка ягода корисніша для організму

Медики радять більше уваги приділяти вишні, вважаючи її більш корисною

19 червня 2020, 11:25 comments2202
Поділіться публікацією:

Літо — це сезон смачних і корисних ягід. На ринках і у продуктових магазинах вже можна купити перші черешні  і вишні. Вони дуже схожі, як за виглядом, так і за вітамінним складом, але все ж, одну із цих ягід вважають більш корисною.

Вишня або черешня: яка ягода корисніша для організму

Медики стверджують, що і черешня, і вишня багаті на вітаміни, мікроелементи і антиоксиданти, тому обов'язково повинні з'являтися в раціоні. Ягоди містять багато вітаміну С, який зміцнює імунну систему, допомагаючи організму активніше боротися з вірусами та інфекціями. Також в їх складі є вітаміни А і Е, які покращують згортання крові, а також сприятливо діють на стан волосся та шкіри. Ягоди багаті на калій і клітковину, а ось натрію в них дуже мало. Звідси можна зробити висновок, що плоди сприяють нормалізації водно-сольового балансу.

Головна цінність вишні і черешні в антиоксидантах. Їх там дуже багато. І в цьому плані обидві ягоди відрізняються. У вишні більше антоціанів, а в черешні — поліфенолів. І ті, і інші дуже цінні для здоров'я.

Але вишня, як вважають медики, все ж більш корисна для організму. В ній менше цукру, калорій і більше речовин, які допомагають організму запобігати розвитку серйозних захворювань, наприклад, раку та цукрового діабету.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які факти про черешню варто знати кожному.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини