Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Літо — це сезон смачних і корисних ягід. На ринках і у продуктових магазинах вже можна купити перші черешні і вишні. Вони дуже схожі, як за виглядом, так і за вітамінним складом, але все ж, одну із цих ягід вважають більш корисною.
Медики стверджують, що і черешня, і вишня багаті на вітаміни, мікроелементи і антиоксиданти, тому обов'язково повинні з'являтися в раціоні. Ягоди містять багато вітаміну С, який зміцнює імунну систему, допомагаючи організму активніше боротися з вірусами та інфекціями. Також в їх складі є вітаміни А і Е, які покращують згортання крові, а також сприятливо діють на стан волосся та шкіри. Ягоди багаті на калій і клітковину, а ось натрію в них дуже мало. Звідси можна зробити висновок, що плоди сприяють нормалізації водно-сольового балансу.
Головна цінність вишні і черешні в антиоксидантах. Їх там дуже багато. І в цьому плані обидві ягоди відрізняються. У вишні більше антоціанів, а в черешні — поліфенолів. І ті, і інші дуже цінні для здоров'я.
Але вишня, як вважають медики, все ж більш корисна для організму. В ній менше цукру, калорій і більше речовин, які допомагають організму запобігати розвитку серйозних захворювань, наприклад, раку та цукрового діабету.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які факти про черешню варто знати кожному.
Новини