Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
На прилавках ринків і магазинів вже з'явилася черешня — смачна і соковита ягода, яка може похвалитися низкою корисних властивостей. Експерти розповіли, що особливого в черешні й кому вона може нашкодити.
Чим корисна черешня (фото з відкритих джерел)
Відомо, що літня ягода у своєму складі містить велику кількість вітамінів і цінних мікроелементів, необхідних нашому організму. Насамперед черешня покращує роботу кровоносної системи, тому що багата на кумарин — ці сполуки запобігають утворенню тромбів і холестеринових бляшок і допомагають при анемії. А калій, який входить до складу ягоди, нормалізує артеріальний тиск.
Також черешня допомагає травленню, знімає больові відчуття у шлунку і надає знеболюючий ефект при артриті. Ця ягода допомагає зняти набряклість, покращує обмінні процеси, сприяючи схудненню і в цілому зміцнює стан організму.
При порушеннях роботи шлунково-кишкового тракту корисно їсти ягоди черешні у цілому вигляді і пити черешневий сік.
Ще ягода насичена цинком і міддю, які беруть участь у виробництві колагену — основного білка сполучних тканин. В організмі він виконує сполучні та будівельні функції, відповідає за еластичність і молодість тканин.
Однак черешня може і нашкодити здоров'ю. Її з обережністю потрібно вживати людям, у яких є виразка, гастрит з підвищеною кислотністю, метеоризмом та іншими порушеннями шлунково-кишкового тракту. Не варто захоплюватися ягодою і людям із цукровим діабетом, щоб не погіршити самопочуття.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що влітку не варто упускати можливість поласувати вишнею. Крім того, що ця ягода смачна, до того ж вона ще й дуже корисна.
Новини