Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що потрібно знати про цілющі властивості вишні
commentss НОВИНИ Всі новини

Що потрібно знати про цілющі властивості вишні

Вишня багата на вітаміни і антиоксиданти

6 липня 2020, 10:35 comments1260
Поділіться публікацією:

Влітку не варто втрачати можливість поласувати вишнею. Крім того, що ця ягода дуже смачна, вона ще й дуже корисна. В ній міститься багато вітамінів, мікроелементів, антиоксидантів, які потрібні для правильної роботи організму. Видання Foodandmood розповіло, чому ж вишня так цінна для нашого здоров'я.

Що потрібно знати про цілющі властивості вишні

Shulevskyy Volodymyr/shutterstock

Для серця і кровоносної системи

Ця смачна ягода багата на вітамінно-активні дубильні речовини, які у поєднанні з аскорбіновою кислотою, зміцнюють роботу серцево-судинної системи. Вишня підвищує тонус капілярів і нормалізує артеріальний тиск.

Для імунітету

У складі вишні міститься вітамін С, який захищає організм від вірусів і інфекцій. Ця ягода вважається природним антибіотиком, тому влітку її варто частіше додавати в свій раціон харчування.

Для травлення і обмінних процесів

Вишня багата на пектин, тобто розчинну клітковину, яка довше зберігає відчуття ситості. Пектин також прискорює обмін речовин, виводить токсини, допомагає знизити рівень шкідливого холестерину і захищає від гіпертонії.

Для краси і молодості

Цю ягоду часто використовують в косметології, тому що її сік позитивно діє на стан шкіри. Він покращує її колір, еластичність, стягує пори і запобігає появі зморшок. Також вишневий сік ефективний при боротьбі з жирністю волосся.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим для організму корисна полуниця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини