Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який продукт бажано їсти щодня і чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Який продукт бажано їсти щодня і чому

Американські дослідники з'ясували, що авокадо має низку корисних властивостей і порекомендували вживати продукт щодня

10 жовтня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Стан здоров'я багато в чому залежить від харчування, тому в раціоні людини має бути багато корисних і поживних продуктів. Одним з них є авокадо. Американські вчені рекомендують вживати його щодня і пояснили чому.

Який продукт бажано їсти щодня і чому

Чому кожен день потрібно їсти авокадо / Фото: pixabay.com

В ході експерименту, в якому взяли участь понад 160 пацієнтів від 25 до 45 років, експерти з'ясували, що щоденне вживання авокадо збагачує організм мононенасиченими жирними кислотами, клітковиною, а також покращує різноманітність корисних бактерій у кишківнику. А це має особливу важливість, оскільки зниження їх кількості призводить до розвитку багатьох захворювань.

Вчені також зазначили, що авокадо допомагає знизити рівень "поганого" холестерину в крові, захищаючи тим самим серцево-судинну систему. А ще дослідження показують, що цей продукт багатий на антиоксидантні сполуки, які запобігають розвитку небезпечних захворювань, нейтралізуючи дію вільних радикалів в організмі.

Плюс до всього, в складі авокадо багато вітаміну С, К, В, Е, а також калію, фосфору, натрію, кальцій, магній, залізо та інших мікроелементів, які підтримують здоров'я.

Нагадаємо, що авокадо потрібно з обережністю вживати людям, у яких є проблеми з печінкою і жовчним міхуром. А ще, кісточка і шкірка цього плоду, дуже токсичні через високий вміст персіну.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американський фахівець Ліндсі Венглер розповіла, що в складі авокадо міститься багато калію, а цей мікроелемент здатний заспокоїти м'язові болі. А вживання м'якоті авокадо скорочує час відновлення систолічного артеріального тиску.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини