Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Авокадо давно входить до списку суперфудів, тому що містить велику кількість вітамінів і цінних мікроелементів, які підтримують здоров'я організму. Але деякі частини цього плоду токсичні. Які саме?
Авокадо / Фото: freepik
Відомо, що авокадо багатий на ненасичені жирні кислоти, калій, магній, клітковину, фосфор, залізо та інші речовини, які зміцнюють імунітет, покращують роботу серцево-судинної, нервової та травної систем. Регулярне вживання плоду також допомагає нормалізувати рівень холестерину і цукру в крові.
Але авокадо — продукт досить агресивний, він може викликати алергічну реакцію і розлади шлунково-кишкового тракту, з обережністю його потрібно вживати людям, у яких є проблеми з печінкою і жовчним міхуром. Річ у тому, що кісточка і шкірка цього тропічного плоду містить персін — токсичну речовину, яка у великій кількості може завдати здоров'ю серйозної шкоди.
Експерти кажуть, що якщо немає ніяких протипоказань, то в день можна з'їдати один авокадо: одну частину з'їсти на сніданок, а другу — на полуденок. Цього буде достатньо, щоб забезпечити організм вітамінами та цінними речовинами.
Нагадаємо, що в останні кілька років популярність авокадо дуже сильно виросла. За багатий вітамінно-мінеральний склад цей плід відносять до "суперфудів". Але якщо авокадо вам в раціоні набридло, тоді ознайомтеся з його не менше корисними альтернативами.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато хто знає про користь авокадо, яке допомагає знизити рівень холестерину, поліпшити кровообіг, а також зміцнити імунітет. Але це далеко не всі переваги продукту. Канадські дослідники з Гуелфского університету з'ясували, що плоди авокадо мають протиракові властивості.
Новини