Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Експерти розповіли, яка частина авокадо токсична
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, яка частина авокадо токсична

Експерти розповіли, чим корисний авокадо і яка частина тропічного плоду шкідлива для здоров'я

8 липня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Авокадо давно входить до списку суперфудів, тому що містить велику кількість вітамінів і цінних мікроелементів, які підтримують здоров'я організму. Але деякі частини цього плоду токсичні. Які саме?

Експерти розповіли, яка частина авокадо токсична

Авокадо / Фото: freepik

Відомо, що авокадо багатий на ненасичені жирні кислоти, калій, магній, клітковину, фосфор, залізо та інші речовини, які зміцнюють імунітет, покращують роботу серцево-судинної, нервової та травної систем. Регулярне вживання плоду також допомагає нормалізувати рівень холестерину і цукру в крові.

Але авокадо — продукт досить агресивний, він може викликати алергічну реакцію і розлади шлунково-кишкового тракту, з обережністю його потрібно вживати людям, у яких є проблеми з печінкою і жовчним міхуром. Річ у тому, що кісточка і шкірка цього тропічного плоду містить персін — токсичну речовину, яка у великій кількості може завдати здоров'ю серйозної шкоди.

Експерти кажуть, що якщо немає ніяких протипоказань, то в день можна з'їдати один авокадо: одну частину з'їсти на сніданок, а другу — на полуденок. Цього буде достатньо, щоб забезпечити організм вітамінами та цінними речовинами.

Нагадаємо, що в останні кілька років популярність авокадо дуже сильно виросла. За багатий вітамінно-мінеральний склад цей плід відносять до "суперфудів". Але якщо авокадо вам в раціоні набридло, тоді ознайомтеся з його не менше корисними альтернативами.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато хто знає про користь авокадо, яке допомагає знизити рівень холестерину, поліпшити кровообіг, а також зміцнити імунітет. Але це далеко не всі переваги продукту. Канадські дослідники з Гуелфского університету з'ясували, що плоди авокадо мають протиракові властивості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини