Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Авокадо давно потрапив в список "суперфудів", тому що в його складі велика кількість вітамінів і цінних мікроелементів. Американський дієтолог Ліндсі Венглер розповіла про його користь і назвала ще одну маловідому властивість плоду.
Чим корисно авокадо (фото з відкритих джерел)
Відомо, що в складі авокадо міститься близько 20 різних вітамінів, мінералів і антиоксидантних речовин, які підтримують нормальну роботу всього організму. Завдяки своєму складу цей тропічний плід покращує здоров'я серцево-судинної системи, зміцнює імунітет і кістки, а також допомагає нормалізувати кровообіг.
Дієтолог також розповіла, що авокадо — багате джерело калію, а значить здатний заспокоїти м'язові болі. В одному авокадо міститься близько 690 міліграмів мікроелемента, навіть більше, ніж в одному банані середнього розміру. Ще в складі плода приблизно 12 міліграмів вітаміну С, який також допомагає знизити м'язовий біль.
Дослідники з'ясували, що вживання м'якоті авокадо скорочує час відновлення систолічного артеріального тиску після фізичних вправ і вдвічі скорочує час відновлення серцевого ритму.
Нагадаємо, що авокадо — продукт досить агресивний, він може викликати алергічну реакцію і розлади шлунково-кишкового тракту, з обережністю його потрібно вживати людям, у яких є проблеми з печінкою і жовчним міхуром.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені провели нове дослідження, якого підтвердило, що регулярне вживання авокадо здатне запобігти розвитку цукрового діабету. З'єднання, яке міститься в плодах цього фрукта здатне пригнічувати клітинні процеси, які призводять до захворювання.
Новини