Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який овоч дієтологи назвали найбільш «нездоровим»
commentss НОВИНИ Всі новини

Який овоч дієтологи назвали найбільш «нездоровим»

Лікар-нутриціолог Тамара Крамченінова назвала овоч, який можна назвати найбільш «нездоровим» серед інших

2 червня 2021, 09:25 comments1132
Поділіться публікацією:

Овочі повинні складати основу нашого раціону, тому що містять необхідні для організму вітаміни, речовини та мікроелементи. Але за словами, нутриціолога Тамари Крамченікової, картопля в цей список не входить, тому що вважається  найбільш "нездоровою" серед інших овочів.

Який овоч дієтологи назвали найбільш «нездоровим»

Названо найбільш нездоровий овоч / фото: 1zoom

Так, виявилося, що цей продукт, який є дуже частим гостем на нашому столі, шкодить здоров'ю, при будь-яких способах приготування. Лікар зазначила, що вся справа в його низькій харчовій цінності й в тому, що картопля виводить з організму рідину. В результаті порушується водний баланс, а це погано позначається на рівні цукру в крові. Але навіть при цьому, діабетикам її вживати також не рекомендується.

Ще експерт зазначила, що в складі картоплі багато крохмалю, який розпадається до простих вуглеводів, глюкози та фруктози, тому його регулярне вживання може додати вам пару зайвих кілограмів.

Крім цього, деякі бульби овочу можуть бути небезпечні для здоров'я через соланін — небезпечний токсин. Висока концентрація цієї речовини спостерігається, як правило, в пророслих, позеленіли бульбах. Отруєння може викликати нудоту, блювоту, болі в животі та порушення шлунково-кишкового тракту, так що варто бути акуратніше.

Нагадаємо, що в магазинах на прилавках з'явилася молода картопля — улюблена страва не тільки дітей, а й дорослих. Однак варто пам'ятати, що деяким людям краще відмовитися від цієї смакоти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що британський нутриціолог Маріса Мур заявила, що не варто зловживати картопляним пюре, тому що воно може нашкодити здоров'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини