Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
У магазинах на прилавках з'явилася молода картопля — улюблена страва не тільки дітей, а й дорослих. Однак варто пам'ятати, що деяким людям краще відмовитися від цьої смакоти.
Картопля (фото з відкритих джерел)
Картопля багата на окремі мікроелементи, особливо вітамін С: з'їдена з шкіркою одна середня бульба вагою в 150 г забезпечує близько половини добової потреби у вітаміні С для дорослих (100 мг). Крім того, картопля є гарним джерелом вітамінів В1, В3, В6 і мінералів, таких як залізо, калій, фосфор і магній, а ще містить фолат, пантотенову кислоту і рибофлавін, пише vashvkus.
Не рекомендується зловживати картоплею хворим з серйозними формами діабету, а також маленьким дітям, вагітним і годуючим грудьми. Лікарі кажуть, що шкода від надлишку нітратів в молодому плід е переважить всі його переваги. У картоплі е найбільше нітратів міститься в шкірці. Але оскільки і корисні речовини цих коренеплодів зосереджені близько до неї, то соскребати її треба якомога дбайливіше. Скоротити кількість шкідливих речовин в бульбах молодої картоплі приблизно на 20-25% можна, якщо перед цим вимочити її в воді (пів години буде досить).
Як повідомляли раніше картофельне пюре — один з найпопулярніших гарнірів, який готують практично у всіх сім'ях. Але як виявилося, це блюдо не варто вживати надто часто, щоб не нашкодити своєму здоров'ю.
Нутриціолог з Британії Маріса Мур зазначила, що картопля — корисний овоч, в складі якого є вітаміни групи В, калій, фосфор, магній і інші цінні мікроелементи. Але раціон повинен бути різноманітним, тому не варто зациклюватися на одних стравах з картоплею.
Новини