Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Картопляне пюре — один з найпопулярніших гарнірів, який готують практично у всіх сім'ях. Але як виявилося, цю страву не варто вживати надто часто, щоб не нашкодити своєму здоров'ю.
чому не можна їсти багато картопляного пюре (фото з відкритих джерел)
Нутриціолог з Британії Маріса Мур зазначила, що картопля — корисний овоч, в складі якого є вітаміни групи В, калій, фосфор, магній і інші цінні мікроелементи. Але раціон повинен бути різноманітним, тому не варто зациклюватися на одних стравах з картоплею. Річ у тому, що надмірне вживання пюре може привести до збільшення маси холестеринових бляшок. Серцю доводиться працювати інтенсивніше, щоб доставити кисень до органів, в результаті чого може статися серцевий напад.
Експерт підкреслила, що при приготуванні пюре люди часто використовують масло, молоко, вершки, а це додаткові калорії. Якщо в організмі накопичилося чимало "поганого" холестерину, від деяких продуктів і готових страв, в тому числі й картопляного пюре, краще відмовитися або звести їх прийом до мінімуму.
Якщо ж вам складно обмежити цей гарнір в раціоні, тоді експерт радить запікати картоплю в духовці та подавати її з нежирною сметаною.
Нагадаємо, лікар Нурія Монфулледа зазначила, що деякі бульби картоплі (позеленіли та пророслі) їсти не можна, тому що в їх складі міститься соланін — природна отрута. Вона може викликати проблеми з травленням.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що смажена картопля володіє неймовірним смаком і ароматом, ця страва ще й висококалорійна. А в поєднанні з деякими продуктами й зовсім може спровокувати серйозні проблеми зі здоров'ям.
Новини