Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який фрукт найкорисніший для серця: кардіологи рекомендують їсти його щодня
commentss НОВИНИ Всі новини

Який фрукт найкорисніший для серця: кардіологи рекомендують їсти його щодня

Підтримайте серце, споживаючи цей фрукт, – встигніть, поки ще його можна купити

7 липня 2023, 21:45 comments2582
Поділіться публікацією:

Який фрукт найкорисніший для серця: кардіологи рекомендують їсти його щодня

Абрикоси - найкращий фрукт для серця (фото з відкритих джерел)

Навряд чи хтось здогадується, що мова йде про абрикоси. Донедавна вони користувалися попитом через свої смакові якості. А сьогодні увагу до них привертають лікарі. Виявляється, цей фрукт здатен підтримувати серцево-судинну систему в тонусі, а тому корисний і для профілактики серцевих захворювань, і для людей з хворим серцем.

Першими про користь абрикосів заговорили китайські кардіологи. Вони протестували близько сорока фруктів та ягід, аби виявити, які найкорисніші для їхніх пацієнтів. І виявили, що абрикоси лідирують у цьому рейтингу.

Секрет чудодійних властивостей абрикосів у високому вмісті калію (в 100 грамах – 70% від денної норми), який прискорює обмінні процеси в організмі, виводить токсини, знижує рівень поганого холестерину. Він не допускає спазмів кровоносних судин, які призводять до підвищення артеріального тиску. А вітамін С та флавоноїди зміцнюють судини.

Окрім цього, у м’якоті абрикосів багато бета-каротину, який перешкоджає розвитку хвороб серця і онкологічних захворювань. Клітковини, яка покращує травлення, сприяє виведенню шлаків,  легкому засвоєнню корисних речовин. І ще є ряд корисних мікроелементів, що регулюють рівень гемоглобіну і цукру, підвищують опірність організму інфекційним захворюванням, покращують роботу нервової системи і перистальтику кишківника, мають відхаркувальний ефект.  

Цікаво, що в’ялені абрикоси (курага) там само корисні, як і свіжі. Калію в них навіть більше – практично в п’ять разів! Крім того, вони містить залізо. Тому курага дуже корисна при порушеннях серцевого ритму і кровообігу, міастенії і анемії.    

Однак як і у всьому, у споживанні абрикосів варто знати міру. Міра – 100 грамів на добу. Хворим на цукровий діабет від абрикосів краще відмовитися (через високий вміст цукру), а алергікам їсти дуже обережно – цей фрукт може викликати небажану реакцію організму.

Раніше "Коментарі" писали, що буде з організмом, якщо щодня вживати червоне м’ясо

Також розповідали, який місяць ідеальний для ефективного схуднення




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини