Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що станеться з організмом, якщо щодня їсти червоне м’ясо
commentss НОВИНИ Всі новини

Що станеться з організмом, якщо щодня їсти червоне м’ясо

2-3 рази на тиждень – частіше вживати червоне м’ясо лікарі не рекомендують

30 червня 2023, 23:40
Поділіться публікацією:

Червоне м’ясо – це чудовий спосіб вгамувати апетит і поповнити запас білка в організмі. Однак лікарі застерігають: якщо вживати його надто часто, варто підготуватися до серйозних проблем зі здоров’ям.

Що станеться з організмом, якщо щодня їсти червоне м’ясо

Червоне м'ясо рекомендується вживати не частіше 2-3 разів на тиждень (фото з відкритих джерел)

 У користі цього продукту ніхто, крім вегетаріанців, не сумнівається. Найціннішим видом червоного м’яса вважається яловичина: вона багата на фолієву кислоту, покращує  згортання крові, укріпляє нервову систему та кістки. У свинині великий вміст селену та арахідонової кислоти – так званих природніх антидепресантів. Ягнятина – джерело колагену та протеїну, амінокислоти лізину, від якої в значній мірі залежить стійкість імунітету, та вітаміну Е, що відповідає за молодість шкіри та красу волосся.

 Також червоне м’ясо є джерелом заліза, вітаміну В12, який впливає на функціонування багатьох органів, та білка. Добова норма білка для дорослої людини – 50 грамів. Практично половина цієї кількості (23 грами) міститься у 85 грамах яловичини.

Проте попри всі плюси  таке м’ясо має небезпечні мінуси.

Фахівці Американської кардіологічної асоціації переконані, що надлишок червоного м’яса в організмі дуже негативно впливає на судини та серце. В людей, які вживать його щодня, ризик атеросклерозу зростає на 22%.

 Їхні колеги з Оксфордського університету після тривалих досліджень дійшли висновку, що 50 грамів червоного м’яса понад норму підвищують шанси на розвиток ішемічної хвороби серця на 18%. Причина – поганий холестерин, який різко підвищується в організмі за рахунок насичених жирів: в одному стейку цих жирів майже 40% від добової норми!

 Оскільки червоне мясо – продукт, який важко перетравлюється, може викликати проблеми з метаболізм і як наслідок – ожиріння.А також здуття, печію тощо.

Воно може провокувати захворювання кишківника і раку товстої кишки – про це свідчать експерименти, проведені вченими-онкологами Стамбульського університету.

 Восьмирічне дослідження науковців з Американської діабетичної асоціації показало, що надмірне споживання червоного м’яса – кожного дня – загрожує розвитком діабету 2 типу.

Від м’яса потерпає навіть імунітет. Справа в тому, що більша частина імунної системи людини зосереджена в кишківнику – там живе неймовірна кількість корисних бактерій, які перетравлюють їжу. На червоне мясо вони витрачають надто багато енергії. І коли ми їх перевантажуємо такою роботою, в них не вистачає сил підтримувати організм у боротьбі з хворобами.

Аби не допустити таких проблем, лікарі рекомендують вживати червоне мясо не частіше 2-3 разів на тиждень. Порція не повинна перевищувати 125 грамів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини