Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який екзотичний фрукт рятує жінок від зморшок
commentss НОВИНИ Всі новини

Який екзотичний фрукт рятує жінок від зморшок

Каліфорнійські дослідники відзначили, що регулярне вживання манго допомагає боротися зі зморшками

20 жовтня 2021, 12:20
Поділіться публікацією:

Поява зморшок — не дуже приємний, але природний процес, і кожна жінка з віком стикається з цією проблемою. Однак, зменшити їх кількість і надати шкірі кращий вигляд все ж можна. На допомогу прийде екзотичний фрукт.

Який екзотичний фрукт рятує жінок від зморшок

Як позбутися від зморшок (фото з відкритих джерел)

Каліфорнійські вчені провели дослідження, участь в якому взяли 28 жінок в період після менопаузи з 2 і 3-им типами шкіри за шкалою Фітцпатрік. Їх розділили на дві групи, перша протягом 4 місяців щодня вживала по півсклянки манго, а друга — півтори склянки екзотичного фрукта.

Результати експерименту показали, що в учасниць з першої групи покращився стан шкіри й на 23% зменшилася кількість зморшок і глибина складок шкіри. Ще через 4 місяці результат покращився на 20%. А ось у жінок з другої групи такого ефекту не спостерігалося, вся річ у тому, що манго містить багато цукру, а цей продукт погано позначається на стані шкіри. Можна зробити висновок, що манго — корисний і поживний продукт, але вживати його потрібно в міру. Надмірне вживання викличе зворотний результат.

Дослідники також відзначили, що манго багатий на вітаміни А, С, а також антиоксидантні речовини, які позитивно впливають на роботу всього організму, в тому числі запобігають ранному старінню. Екстракт цього плоду часто використовують в косметології, тому що крему і маски з вмістом манго мають гарний ефект.

Нагадаємо, дослідники перерахували продукти, які слід додати в щоденний раціон, через те, що вони допомагають уповільнити старіння шкіри.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому варто вживати манго кожен день.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини