Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які три продукти дієтолог не радить їсти в спеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Які три продукти дієтолог не радить їсти в спеку

Лікар-дієтолог Маргарита Макуха розповіла, від вживання яких трьох продуктів варто утриматися в жарку погоду

14 липня 2021, 17:50
Поділіться публікацією:

Щоб спека переносилася легше, правильніше буде переглянути свій раціон харчування і за можливості виключити з нього низку продуктів. Лікар-дієтолог Маргарита Макуха зазначила, від чого бажано відмовитися.

Які три продукти дієтолог не радить їсти в спеку

Які продукти не можна вживати у спеку / Фото: depositphotos

За словами експерта, є продукти, які не втамовують спрагу, а навпаки провокують її, в результаті може виникнути зневоднення організму і погіршення самопочуття. У зв'язку з цим у спеку не бажано вживати жирні продукти, зокрема фаст-фуд, багатий на швидкі вуглеводи, які сприяють набору зайвої ваги. Плюс до всього, вони можуть викликати важкість у шлунку і здуття.

Крім того, в жарку погоду відмовтеся від солінь і різних копченостей, тому що вони негативно впливають на мікрофлору кишечника і знижують захист імунітету. В кінцевому підсумку це може призвести до алергічної реакції.

Третім продуктом, вживання якого лікар рекомендує обмежити у спеку, є кава, незважаючи на те, що вона бадьорить і підвищує працездатність. Цей напій підвищує навантаження на серцево-судинну систему і може призвести до зневоднення організму. З цієї ж причини варто утриматися і від алкоголю.

Нагадаємо, що в сильну спеку, щоб підбадьоритися та охолодити тіло, багато людей приймають холодний душ. Однак така звичка може серйозно нашкодити здоров'ю. Про це розповів лікар-невролог Віктор Косс.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в жарку погоду багато людей намагаються втамувати спрагу за допомогою холодного пива, однак не завжди можуть контролювати кількість випитого. Лікар психіатр-нарколог Олексій Казанцев розповів, чим цей напій може бути небезпечний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини