Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які спеції допоможуть уникнути болю в суглобах
commentss НОВИНИ Всі новини

Які спеції допоможуть уникнути болю в суглобах

Дослідники назвали три спеції, вживання яких допоможе уникнути болю та запалення в суглобах.

2 листопада 2021, 16:55
Поділіться публікацією:

Артрит є найпоширенішим захворюванням опорно-рухового апарату. Його симптоми включають болі в суглобах, запалення та обмеження рухів. Експерти кажуть, що запобігти недузі або знизити її ознаки можна за допомогою кількох спецій.

Які спеції допоможуть уникнути болю в суглобах

Як уникнути болю в суглобах (фото з відкритих джерел)

Експерти з Arthritis Foundation з'ясували, що вживання деяких продуктів та спецій може допомогти полегшити біль у суглобах, пов'язаний з артритом. Суглоби та інші частини тіла можуть спалахувати, а деякі спеції блокують розвиток запалення. У цей список входить імбир, куркума та кориця – одні з найкращих видів спецій для захисту від болю у суглобах.

"Гінгерол і шогаол – хімічні речовини, які містяться в імбирі, блокують шляхи запалення в організмі. Поряд із його протизапальними властивостями деякі дослідження показали, що імбир також може зменшити симптоми остеоартриту", – йдеться у повідомленні.

А кориця містить коричний альдегід і коричну кислоту, які мають антиоксидантні властивості. Вони допомагають пригнічувати пошкодження клітин, спричинене вільними радикалами.

Куркума також завдяки такому компоненту, як куркумін, зменшує запалення в суглобах, перешкоджає руйнуванню хрящової тканини, а також допомагає контролювати рівень цукру в крові.

Нагадаємо, що лікар Сергій Агапкін розповів, які продукти необхідно додати до раціону, бо вони допомагають відновити суглоби.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що своє меню необхідно збагачувати ягодами, і особливу увагу експерти радять звернути на вишню, бо вона не лише смачна, а й дуже корисна. Лікар-дієтолог Тріста Бест зазначила, що ця ягода допомагає при запаленні суглобів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини