Головна Новини Здоров'я наше тіло Які продукти можуть відновити суглоби
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти можуть відновити суглоби

Лікар Сергій Агапкін розповів, які продукти необхідно додати в раціон, тому що вони допомагають відновити суглоби

2 серпня 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

Біль, припухлість і порушення функції суглоба можуть турбувати в будь-якому віці. Щоб уникнути таких проблем і відновити суглоби, лікар Сергій Агапкін перерахував продукти, які потрібно додати у свій раціон.

Які продукти можуть відновити суглоби

Як відновити суглоби (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначив, що найчастіше хвороби суглобів виникають через порушення обміну речовин у тканинах внутрішньосуглобового хряща. Щоб цього не допустити, своє меню потрібно збагачувати правильними продуктами. Насамперед додайте в нього скумбрію, у складі якої багато вітамінів і корисних речовин, зокрема омега-3 ненасичених жирних кислот. Ці речовини допомагають зменшити дискомфорт і запалення при артрозі й остеопорозі.

Ще при проблемах із суглобами слід вживати ківі. Цей фрукт містить багато вітаміну С, який бере участь у формуванні хряща і сполучної тканини.

Третій продукт, який необхідно додати у свій раціон, — натуральна вівсянка. У ній багато мікроелементів, зокрема марганцю, який допомагає формувати колагенові волокна.

Нагадаємо, що літнє меню необхідно збагачувати ягодами. Особливу увагу експерти радять звернути на вишню, бо вона не тільки смачна, але й дуже корисна. Лікар-дієтолог Триста Бест зазначила, що однією з важливих переваг вишні є те, що її вживання здатне знизити біль у суглобах і набряклість, викликані артритом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що для суглобів і кісток шкідливі мариновані продукти, до складу яких входить багато неорганічних солей, які викликають запалення і деформацію суглобів. Також краще виключити з раціону щавель, буряк, шпинат, петрушку, які подразнюють навколосуглобові нерви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини