Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Біль, припухлість і порушення функції суглоба можуть турбувати в будь-якому віці. Щоб уникнути таких проблем і відновити суглоби, лікар Сергій Агапкін перерахував продукти, які потрібно додати у свій раціон.
Як відновити суглоби (фото з відкритих джерел)
Фахівець зазначив, що найчастіше хвороби суглобів виникають через порушення обміну речовин у тканинах внутрішньосуглобового хряща. Щоб цього не допустити, своє меню потрібно збагачувати правильними продуктами. Насамперед додайте в нього скумбрію, у складі якої багато вітамінів і корисних речовин, зокрема омега-3 ненасичених жирних кислот. Ці речовини допомагають зменшити дискомфорт і запалення при артрозі й остеопорозі.
Ще при проблемах із суглобами слід вживати ківі. Цей фрукт містить багато вітаміну С, який бере участь у формуванні хряща і сполучної тканини.
Третій продукт, який необхідно додати у свій раціон, — натуральна вівсянка. У ній багато мікроелементів, зокрема марганцю, який допомагає формувати колагенові волокна.
Нагадаємо, що літнє меню необхідно збагачувати ягодами. Особливу увагу експерти радять звернути на вишню, бо вона не тільки смачна, але й дуже корисна. Лікар-дієтолог Триста Бест зазначила, що однією з важливих переваг вишні є те, що її вживання здатне знизити біль у суглобах і набряклість, викликані артритом.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що для суглобів і кісток шкідливі мариновані продукти, до складу яких входить багато неорганічних солей, які викликають запалення і деформацію суглобів. Також краще виключити з раціону щавель, буряк, шпинат, петрушку, які подразнюють навколосуглобові нерви.
Новини