Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти здатні нейтралізувати шкоду кави і сигарет
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти здатні нейтралізувати шкоду кави і сигарет

Експерти розповіли, які продукти слід додати в свій раціон, тому що вони допомагають нейтралізувати шкоду кави і сигарет

8 червня 2021, 16:40
Поділіться публікацією:

Надмірне захоплення кофеїном, як і регулярне куріння сигарет, може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Річ у тому, що тютюн і кофеїн заважають засвоюватися багатьом корисним речовинам. Але є продукти, здатні мінімізувати їх шкоду організму. Що варто додати в раціон?

Які продукти здатні нейтралізувати шкоду кави і сигарет

Як нейтралізувати шкоду кави і сигарет (фото з відкритих джерел)

Експерти кажуть, що у курців часто в організмі не вистачає вітамінів А, С, Е, а також селену, тому їх потрібно заповнювати за допомогою правильних продуктів.

У цей список входять банани, виноград, ягоди, листові овочі, коренеплоди, печінка, м'ясо птиці, біла риба, бобові. А поповнити запас кальцію можна за допомогою кисломолочних продуктів, зокрема сиру і молока.

У любителів кави також виникає дефіцит деяких речовин в організмі, наприклад, вітаміну В, РР, кальцію, заліза, цинку. Тому експерти радять збагатити раціон морепродуктами, сочевицею, спаржею, селерою, м'ясом і твердими видами сиру.

За допомогою правильно збалансованого меню ви зможете допомогти організму попри шкідливі звички.

Нагадаємо, овочі повинні становити більшу частину нашого раціону, але є випадки, коли вони можуть нашкодити організму. Експерти зазначили, що курцям не варто налягати на моркву і томати. У чому ж проблема?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що рано чи пізно кожен курець починає замислюватися про те, що пора попрощатися з цією шкідливою звичкою. Але весь час щось заважає досягти цієї мети: то сили волі немає, то немає розуміння, навіщо це потрібно робити. Вчені з Університету природних наук штату Мічиган заявили, що вся справа саме в генетиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Жора

8 червня 2021, 15:54

Никакие не помогут. Бросайте курить


Новини