Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому кинути палити так складно
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому кинути палити так складно

Складно повірити, але у відповіді на це питання нам допоможуть черв'яки

14 листопада 2020, 01:30
Поділіться публікацією:

Рано чи пізно кожен курець починає замислюватися над тим, що пора попрощатися з цією шкідливою звичкою. Але весь час щось заважає досягти цієї мети: то сили волі немає, то немає розуміння, навіщо це потрібно робити. Вчені з Університету природних наук штату Мічиган заявили, що вся справа саме в генетиці.

Чому кинути палити так складно

Чому кинути палити так складно. Фото: unsplash

Вони виявили, що колись відкинутий генетичний механізм може відповідати за нікотинову залежність, а також за ефекти скасування, завдяки яким кинути курити так непросто.

Виявляється, що круглі черв'яки Caenorhabditis elegans підсаджуються на нікотин як люди, що дозволяє використовувати їх для вивчення даної проблеми більш детально.

Фахівці також дізналися, що специфічні гени і мікроРНК, які грають ключову роль в тому, як круглі черв'яки розвивають нікотинову залежність і ефект скасування — і подібні механізми цілком ймовірно можна перенести і в область ссавців.

Цей механізм раніше був відкинутий як незначний для нікотинової залежності, але нове наукове дослідження дозволило експертам краще зрозуміти, як з'являється залежність від сигарет, а також як від неї можна позбутися.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, продукти, які допомагають кинути курити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Cандро

11 січня 2021, 21:21

сами вы черви, кто чушь такую пишет. подсаживанием и рекламой, занимается этот гнилой строй, в котором государство и определенные особы (которые не курят и не пьют) - получает баблище за то, что гробит здоровье простых людей и их детей.


Новини