Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти захищають від проблем з пам'яттю
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти захищають від проблем з пам'яттю

Опубліковано список продуктів, які потрібно додати в раціон, щоб захиститися від проблем з пам'яттю

30 серпня 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

Харчування відіграє важливу роль в житті людини. Правильна дієта здатна запобігти ризику розвитку багатьох серйозних захворювань, зокрема хворобі Альцгеймера. Які продукти потрібно додати в раціон, щоб поліпшити роботу мозку і захиститися від недоумства?

Які продукти захищають від проблем з пам'яттю

Які продукти захищають від проблем з пам'яттю (фото з відкритих джерел)

Лосось

У складі лосося багато ненасичених омега-3 жирних кислот, які корисні для роботи серця і мозку, а ще вони прискорюють процес регенерації нервових клітин.

Насіння льону

У них міститься найвищий рівень омега-3 в порівнянні з іншими видами рослинної їжі. Насіння льону корисне при розладах настрою і допомагає запобігти передчасному старінню мозку.

Волоські горіхи

Цей продукт дуже позитивно впливає на функціонування головного мозку і все завдяки цим самим омега-3 жирним кислотам. А ще волоський горіх захищає серце і судини, оскільки сприяє зниженню рівня холестерину.

Сардини

Ця риба також може похвалитися великою кількістю вітамінів і корисних речовин, важливих для підтримки здоров'я мозку і когнітивних функцій. Регулярне вживання сардин захищає від депресії та інших психічних розладів.

Шпинат

У складі шпинату багато фолієвої кислоти, яка корисна для роботи мозку. Експерти кажуть, що в день потрібно з'їдати одну порцію цієї рослини, щоб знизити ризик розвитку деменції.

Нагадаємо, за останні 40 тисяч років людський мозок втратив в обсязі 10%. Це дуже помітно в порівнянні з попереднім зростанням. Вчені визначили чинники, які можуть сприяти скороченню розміру мозку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти необхідно додати в раціон, якщо у вас почалися спазми шлунку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини