Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Багато людей скаржаться на артрит (захворювання суглобів), при чому, з'явитися він може в будь-якому віці. Але зняти біль і запалення можна за допомогою зміни дієти. Експерти кажуть, що деякі продукти допомагають у боротьбі із захворюванням, а деякі — посилюють його. Що ж слід виключити з раціону?
Які продукти не можна при артриті / Shutterstock / Fotodom
Фахівці зазначили, що людям з артритом необхідно обмежити в ранковому раціоні білий хліб. Це пов'язано з тим, що у продукті містяться рафіновані вуглеводи, здатні погіршити симптоми захворювання.
Також з меню слід прибрати з тієї ж причини білий рис, картопляні чипси, оброблений цукор, якого багато в ароматизованій каві, підсолодженому чаї, солодких газованих напоях, фруктових соках і т.д. Ще потрібно уникати вживання в їжу занадто великої кількості насичених жирів, тому що вони можуть викликати запалення жирової тканини.
Нагадаємо, що багато людей стикаються з болем в суглобах, який серйозно ускладнює життя. Часто ця проблема може вказувати на низку захворювань, які не можна залишати без уваги. На що може вказувати цей симптом, дізнайтеся в нашому матеріалі.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що артрит є поширеним захворюванням, яке викликає запалення і біль у суглобах. Дуже важливо вчасно відреагувати на його симптоми, щоб запобігти серйозним наслідкам.
Консультант-ревматолог доктор Рід Хьюз в ході дослідження з'ясував, що плоди шипшини містять у своєму складі жирну кислоту GOPO, яка зупиняє вироблення речовин, які сприяють руйнуванню клітин суглобів. Плюс до всього вона зменшує біль при артриті й відповідає за виробництво колагену — будівельного матеріалу для здорових суглобів.
Новини