Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти потрібно їсти для зміцнення кісток
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти потрібно їсти для зміцнення кісток

Експерти розповіли, які продукти необхідно додати в раціон, щоб зміцнити кістки та суглоби

5 серпня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

З віком кістки втрачають свою щільність і стають крихкими. Але сповільнити процес можна за допомогою правильного харчування. Що експерти радять додати у свій раціон?

Які продукти потрібно їсти для зміцнення кісток

Як зміцнити кістки (фото з відкритих джерел)

Молоко

Ні для кого не секрет, що в складі молока міститься багато вітаміну D, а також кальцію, які необхідні для зміцнення кісткової системи. Свій раціон періодично потрібно збагачувати сиром, натуральним йогуртом та іншою "молочкою".

Консервовані сардини та лосось

Ці продукти також містять багато кальцію, якщо вживати їх разом із кістками. У процесі консервування крихітні рибні кістки розм'якшуються, тому їх можна вживати в їжу. Ще можна додати у меню скумбрію, свіжого лосося, яловичу печінку і деякі гриби.

Альтернативне молоко й апельсиновий сік

Людям із непереносимістю лактози можна вживати альтернативне молоко: кокосове, соєва, мигдальне. Ці види також позитивно впливають на щільність кісток. Ще вживайте апельсиновий сік, оскільки в ньому міститься багато кальцію.

Збагачені злаки

Багато злаки та крупи, такі як вівсянка або фасовані крупи та хлібобулочні вироби, які можна знайти на полицях у магазині, містять велику кількість кальцію. Збагачена вівсянка містить до 140 міліграмів на порцію, а порція з двох вафель може забезпечити до 200 міліграмів кальцію до вашої добової норми.

Нагадаємо, який овоч потрібно вживати для профілактики виникнення остеопорозу, щоб зміцнити свою кісткову систему.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що високий вміст вітаміну С у деяких продуктах захищає кістки від різних пошкоджень і переломів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини