Головна Новини Здоров'я народна медицина Експерти розповіли, як зміцнити кістки природним шляхом
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, як зміцнити кістки природним шляхом

Збереження щільності кісток має вирішальне значення для повноцінного життя

9 вересня 2020, 14:37 comments1157
Поділіться публікацією:

Вчені, які опублікували своє дослідження в The Journal of Bone and Mineral Research, з'ясували, що зберігає щільність кісток до глибокої старості. Збалансоване харчування і регулярні тренування — це далеко не все, що цьому сприяє, -  передає видання panno4ka.

Експерти розповіли, як зміцнити кістки природним шляхом

Експерти розповіли, як зміцнити кістки природним шляхом. Фото: unsplash.

Експерти рекомендують їсти якомога більше овочів і фруктів. Відомо, що овочах міститься мало калорій, але вони багаті клітковиною, корисними мінералами та вітамінами. Один з проведених наукових експериментів показав, що високий вміст вітаміну С в цих продуктах, захищає кістки від різних пошкоджень.

Кальцій — один з основних елементів для здоров'я кісток. Фахівці говорять про те, що краще їсти їжу, в якій міститься кальцій, невеликими порціями весь день, ніж з'їсти багато за один присід. Найбільше кальцію міститься в сирі, листовій зелені, квасолі, молоці.

Ще не можна нехтувати вживанням К2. Цей вітамін допомагає довше утримувати кальцій в організмі, і сприяє з'єднанню мінералів з кістками. Багатими джерелами К2 є боби та квашена капуста. Також бажано їсти в необхідній кількості вітамін D. Тому як дефіцит цього вітаміну в рази підвищує ризик втрати кісткової маси.

Для здорових кісток необхідні магній і цинк. І вирішити цю задачу допоможе вживання горіхів, в яких багато потрібних елементів. Магній і цинк позитивно впливають на щільність кісток, — стверджують експерти.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зберегти молодість після 40 років: відповідає експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини