Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики назвали ефективний овоч для зміцнення кісток
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали ефективний овоч для зміцнення кісток

Експерти назвали овоч, вживання якого допомагає зміцнити кісткову систему

14 квітня 2021, 08:25 comments1024
Поділіться публікацією:

Мільйони людей у світі страждають на остеопороз — захворювання, яке пов'язане із втратою кальцію в кістках. Цю хворобу не випадково називають невидимою, адже багато років вона розвивається непомітно.

Медики назвали ефективний овоч для зміцнення кісток

Який овоч допоможе зміцнити кістки (фото з відкритих джерел)

Експерти розповіли, який овоч потрібно вживати для профілактики виникнення недуги, щоб загалом зміцнити кісткову систему.

Фахівці зазначили, що свій раціон потрібно збагачувати цибулею, а точніше її соком, тому що вона володіє масою корисних властивостей. Цей продукт багатий протизапальними антиоксидантними флаваноїдами, які можуть допомогти захистити будь-які пошкодження кісток, зокрема, сприяють накопиченню колагену в кістках і артеріях.

Дослідники з Університету Берна у Швейцарії виявили в цибулі з'єднання, яке зменшує втрату кісткової тканини — пептид GPC. Під час експерименту вони з'ясували, що ця речовина блокує втрату мінералів кістками. Тобто вживання цибулевого соку може допомогти запобігти втраті кісткової тканини та боротися з остеопорозом.

Крім того, цибуля добре зміцнює імунну систему, зменшує кількість цукру в крові внаслідок наявності хрому, який входить до її складу. Також регулярне вживання цього продукту знижує рівень "шкідливого" холестерину, що непогано для роботи серцево-судинної системи.

Раніше вчені під час дослідження з'ясували, що для зміцнення кісткової тканини організму потрібен не кальцій, як багато хто вважає, а магній. З чим це пов'язано, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Крім того, лікар Євген Комаровський розповів, чи може шоколад негативно вплинути на процес засвоєння кальцію організмом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини